Crezi că Aivazovsky a desenat doar marea? Înseamnă că nu ai văzut toate picturile sale!

Mai întâi de toate, Ivan Aivazovsky este amintit de descendenții săi ca un pictor marin remarcabil. Peisajele de mare îi erau pictate de el excelent, în ciuda faptului că artistul nu le-a desenat niciodată în fața marei. O raritate reală a fost pictura ce reprezenta peisajul de iarnă, care te fascinează din prima secundă.

Pentru majoritatea oamenilor, numele Ivan Konstantinovici Aivazovsky este asociat cu picturi ale marei. Peisajele sale de iarnă merită și ele o atenție deosebită.

Pictura “Peisaj de iarnă” a fost desenată în 1876. Judecând după faptul că drumul nu a fost încă acoperit de zăpadă, autorul a reprezentat probabil începutul iernii. Selecția atentă a culorilor ne permite să înțelegem că copacii sunt acoperiți cu crustă de gheață.

Pentru a transmite “respirația severă” a iernii, artistul a folosit nuanțe albastre, gri, roz și albastru deschis. Când privim niște pânze, se pare că vântul este pe punctul de a sufla, sau parcă se aude zgomotul provocat de crengile  copacilor.

În întreaga sa viață, Aivazovsky a desenat aproximativ 6.000 de tablouri. În timpul vieții sale, pictorul, a avut 120 de expoziții.

Sursa

error: Content is protected !!