Credea că soțul îi va cere divorțul, dar ceea ce s-a întâmplat i-a schimbat radical viața…

Atunci când se strică un lucru care i-a slujit mulți ani. oamenii nemulțumiți îl aruncă și cumpără altul, iar cei înțelepți încearcă să-l repare.

Această regulă se referă și la o relație de cuplu. Cel mai frecvent, oamenii în loc să găsească cauza dezbinării și să încerce să depășească anumite situații, distrug totul definitiv. Și totul se termină dramatic, dacă nu se întâmplă vreo minune.

Așa cum s-a întâmplat în cazul unor prieteni, care erau la un pas de divorț. După 20 de ani de căsătorie, într-o casă mare și frumoasă cu o fiică deja mare au început să se îndepărteze unul de altul, să se certe tot mai des și să uite că au fost fericiți. Eram convinsă că se vor despărți, doar că am întâlnit-o recent și mi-a spus că totul a revenit la normal, este nespus de fericită și că totul se datorează unui miracol.

Iată ce mi-a povestit: „Într-un week-end din această primăvară urma să rămânem doar noi acasă, fiica noastră a zis că merge cu prietenii într-o minivacanță. Așa cum ne sufeream unul pe altul, mă gândeam și eu să merg în vizită la o prietenă, iar el și-a planificat să se ducă la pescuit. Doar că la sfâștitul zilei de vineri, fiind la muncă, am primit un mesaj pe facebook de la el: „Vino urgent acasă, trebuie să discutăm.” Primul gând care mi-a venit în cap a fost că vrea să-mi ceară divorțul.

Hotărâtă să accept situația, m-am dus acasă, am parcat mașina, am intrat în casă și surpriză! – peste tot erau lumânări aprinse, spre dormitor ducea un covor din petale de trandafir. Patul era și el numai petale, iar în tavan se urcau baloane sub formă de inimi. Mi-au dat lacrimile când mi-am dat seama că el își dorea să se împace și nu să ne despărțim.

L-am auzit că se apropie din spate, m-am întors și i-am văzut privirea nebună. Nu am zis nimic, pur și simplu i-am sărit în brațe, iar ceea ce a urmat nu am avut nici în prima noapte de dragoste.

Acea noapte a fost minunată, doar că suprizele nu s-au terminat aici. La ușă a sunat un curier care ne-a anunțat că mergem într-o vacanță romantică în aceeași zi. Cel mai surprinzător a fost faptul că soțul nu a vrut să recunoască că el a organizat totul. Mi-a zis că el a primit același mesaj ca și mine și a fost la fel de uimit când a văzut ceea ce-l aștepta acasă.”

Eu la fel m-am gândit că soțul i-a făcut surpriza, până ce și el mi-a povestit la fel de convingător istoria lor de împăcare.

Totul a devenit limpede când am vorbit cu fiica acestora:

„M-am săturat de certurile lor. De aceea, eram sigură că o seară romantică în doi o să-i facă să-și amintească adevăratele sentimente. Le-am spus că merg să mă distrez cu prietenii, deși am stat și le-am organizat totul: lumânări, baloane, petale de trandafir, vacanță( am împrumutat bani de la cine am putut pentru a o achita), le-am trimis mesaje de pe laptopurile lor, la care nu au parolă niciunul dintre ei.”

Se spune că copiii mici sunt ca niște îngeri care aduc în familie iubirea. Însă și cei mai mari pot fi niște îngeri care să le salveze căsnicia părinților.

Sursa