Convinge-te că busuiocul nu este doar un condiment, dar și un medicament foarte bun

Busuiocul oferă arome nu doar cărnii, roșiilor sau pâinii. El este utilizat și pe post de medicament.

Infuzia fierbinte din această plantă se bea în cazul problemelor renale, a răcelii și gripei. Această infuzie este recomandată și în cazul colicelor renale sau intestinale, meteorismului, lipsei poftei de mâncare, nevrozelor, durerilor de cap, epilepsiei, astmei bronșice ș.a.

De asemenea, busuiocul se consideră a fi un remediu eficient ce stimulează lactația.

Așadar, iată în ce situații și cum să întrebuințezi această plantă :

Otită. Ia 2 linguri de busuioc și pune-le într-un vas cu 0,5 l de apă. Pune la foc până începe să fiarbă. Stinge focul și lasă să se infuzeze 10 minute. Ulterior fă comprese cu acest lichid 1-2 ore. Procedează așa zilnic, până ce urechea nu te va mai durea.

Conjunctivită. Opărește o lingură de busuioc uscat cu un pahar de apă clocotită. Lasă să se răcească și șterge ochiul cu acest lichid de câteva ori pe zi.

Prurit. Opărește 2 linguri de busuioc uscat cu 0,5 l de apă fiartă, lasă 2 ore și strecoară. Bea câte jumătate de pahar de 2-3 ori pe zi înainte de masă.

Stres, tensiune emoțională, oboseală. Infuzează într-un pahar cu apă fiartă, timp de 15-20 de minute, o lingură de busuioc. Bea ca pe ceai cu miere de 2 ori pe zi, dar nu mai des.

Greață. Întrebuințează busuiocul ca și în situația precedentă.

Durere de dinți. Mestecă în gură câteva frunze de busuioc proaspăt și pune masa obținută la dintele dureros. În câteva minute aceasta o să se diminueze.

Mușcăturile de țânțari. Ia câteva frunze de busuioc și freacă cu ele zonele descoperite ale corpului. Acest miros va ține țânțarii la distanță.

Contraindicații

Nu este recomandat în cazul maladiilor ischemice, a riscului de infarct miocardic, trombofelie, hipertonie sau diabet zaharat. De asemenea, trebuie să-l evite cei ce au anumite afecțiuni ale creierului.

Sursa