Consumă-le zilnic: 3 băuturi recomandate femeilor, care o să te facă să te simți și să arăți mai bine

Băuturile, la fel ca și alimentația sunt foarte importante pentru sănătatea și aspectul fizic al femeii. Iată câteva rețete, care te vor ajuta să arăți și să te simți mai bine.

Rețeta nr.1

Apa caldă cu lămâie ajută la slăbit, la eliminarea toxinelor din organism, întărește imunitatea, îmbunătățește starea pielii și digestia. Totul se datorează faptului că lămâia este capabilă să influențeze hormonul sațietății – leptina. Dacă acesta nu este în normă, organismul începe să depună grăsimi.

Rețeta e foarte simplă: scurge sucul din jumătate de lămâie și toarnă peste el apă fiartă fierbinte, lasă-l un pic să se răcească, după care bea totul dintr-odată. Este cel mai bine să-l bei dimineața pe stomacul gol.

Rețeta nr.2

Ceaiul din frunze de zmeură reglează activitatea sistemului reproductiv. El întărește uterul, fapt prin care menstruația, nașterea sau menopauza trec mai ușor. Acest ceai este foarte revigorant și poate înlocui cu succes cafeaua. Îl poți bea de 3 ori pe zi și sistemul tău hormonal se va normaliza.

Rețeta este la fel de simplă: Pune într-o cană o lingură de frunze de zmeură ( se poate și uscate) și toarnă deasupra 200 ml de apă fiartă fierbinte. Lasă-l 10 minute să se infuzeze, apoi îl poți consuma. Bea-l pe parcursul zilei, mai puțin seara.

Rețeta nr.3

Laptele și curcuma este o combinație foarte răspândită, recomandată de Ayurveda. Această băutură mai este numită laptele de aur și are diverse beneficii, precum echilibrarea hormonilor, întărirea imunității, îmbunătățirea digestiei și tratarea răcelii.

Rețeta: Amestecă 200 ml de lapte fierbinte cu jumătate de linguriță de curcumă. Poți adăuga și puțină miere pentru gust. Această băutură e bine s-o consumi înainte de culcare.

Sursa