Combate ridurile din jurul ochilor doar așa! 4 Cele mai bune uleiuri naturale care îți vin în ajutor!

Ridurile din jurul ochilor sunt printre primele care încep să apară pe fața femeii. Dar uleiul este cel mai bun remediu hidratant, care te poate ajuta să scapi de riduri și să te bucuri de o piele catifelată cât mai mult timp posibil.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline are o mare popularitate în a îndepărta ridurile din jurul ochilor, printre femeile care au grijă de pielea lor. Cel mai simplu remediu contra ridurilor din jurul ochilor este compresul simplu cu acest ulei. Tot ce trebuie să faci este să umezești două discuri din bumbac cu ulei de măsline și să le ții pe pleoape timp de 10 minute. După îndepărtarea compresului, poți masa ușor pielea din jurul ochilor cu vârful degetelor.

Iar dacă adaugi 50g de ulei de măsline și vitamina E în capsule, atunci vei obține o mască foarte hrănitoare. O poți aplica în fiecare seară pentru 5 minute, după care nu este nevoie să speli fața, ci pur și simplu să o ștergi cu un șervețel.

Untul 

Puține femei știu despre efectul benefic al untului asupra ridurilor din jurul ochilor. Este suficient să ungi pielea din zona pleoapelor cu unt și să o lași să se înmoaie pe noapte. Această grăsime este eficientă nu doar contra ridurilor din jurul ochilor, dar și previne apariția acestora. Pe baza untului poți pregăti chiar și o cremă.

Este necesar să torni 100 ml de apă peste 1/2 lingurițe de mușețel și flori de tei. Lasă totul să se infuzeze timp de 15 minute. Adaugă 2 linguri de infuzie peste o lingură de unt. De asemenea, poți adăuga și o linguriță de ulei de ricin. Apoi, amestecă bine toate ingredientele până vei obține o cremă. Aceasta poate fi aplicată zi de zi înainte de somn pe pleoape și la colțurile ochilor.

Uleiurile esențiale

Acestea sunt foarte des utilizate contra ridurilor. Uleiurile esențiale sunt caracterizate de o bioactivitate mare, datorită faptului că se obțin prin presarea la rece. Uleiurile esențiale sunt mai eficiente contra ridurilor din jurul ochilor, deoarece moleculele lor au capacitatea de a pătrunde în cele mai adânci straturi ale pielii, îngrijidu-le și hrănindu-le. Pentru comprese poți folosi ulei de piersică, trandafir, migdale și altele.

Uleiul de susan

Un remediu excelent împotriva ridurilor din jurul ochilor și de pe față în general este uleiul de susan. Tot ce trebuie să faci este să-l încălzești puțin și să-l aplici în zonele unde se formează ridurile faciale. Lasă-l să acționeze timp de o oră, iar grăsimea rămasă trebuie înlăturată cu ajutorul unui prosop de hârtie.