Ciocolata de casă – deliciul care-ți va lua doar 10 minute. Familia mea o adoră!

Pentru prepararea acestui desert o să ai nevoie de cel mult 15 minute. Am aflat rețeta asta de la o prietenă: în familia ei dulcele nu lipsește din casă.

Am preparat această ciocolată și copiii mei au apreciat-o. Dar cel mai important eu sunt sigură că ingredientele pe care le-am pus sunt naturale.  Acum nu mai cumpăr dulciuri din comerț.

Ciocolata este desertul iubit de către toți –  femei, bărbați, copii. Aceasta are multe beneficii, printre care și îmbunătățirea stării de spirit.

Ingredientele sunt simple și accesibilie. Vezi pașii de mai jos și bucură-i pe cei ai casei.

Așadar, vei avea nevoie de:

270 g de lapte praf;

180 g de zahăr;

120 g de unt;

100 ml de apă;

50 g de cacao;

Nuci, alune și/sau stafide.

Cum prepari:

1. Amestecă laptele praf și cacaua până la omogenizare.

2. Pune apa la fiert, adaugă zahărul și amestecă până obții un sirop. Îl vei ține la fiert timp de 6 minute din momentul în care a început să fiarbă. O să observi că siropul s-a îngroșat. În continuare adaugă untul și amestecă bine până ce acesta se va topi.

3. Împreunează siropul cremos cu amestecul din cacao și lapte. Adaugă nuci, alune și/sau stafide atât cât dorești. Nucile ar fi bine să le mărunțești bine. Amestecă totul până ce obții o masă omogenă.

4. Toarnă masa obținută într-o formă. Netezește-o bine ca să aibă aceeași grosime și pune ciocolata într-un loc răcoros pentru câteva ore.

O să vezi cât de gustoasă iese, se topește în gură. Familia ta o să te roage să-i alinți mai des cu o astfel de bunătate.