Cine este prințesa Anne: Fapte mai puțin cunoscute despre fiica reginei Elisabeta a II-a!

Nu toți membrii familiei regale din Marea Britanie sunt la fel de cunoscuți ca și William, Kate, Harry și Megan. Regina Elisabeta a II-a are o fiică – prințesa Anne. Ea este a doua din cei patru copii, s-a născut în luna august a anului 1950 la Londra și în prezent este a unsprezecea în linia de succesiune la tronul britanic.

Viața personală a prințesei Anne

Prințesa Anne are doi copii – Zara și Peter Phillips. Fiica reginei a fost căsătorită de două ori. Primul ei ales a fost căpitanul echipei de echitație Mark Phillips. În 1992, la doar câteva luni după divorț, Anne s-a căsătorit a doua oară. Spre deosebire de prima nuntă generoasă de la Westminster Abbey, a doua ceremonie a fost modestă, sărbătorită într-un cerc restrâns al familiei.

De mult se spune că Anne este copilul cel mai iubit al prințului Filip și între ei există o legătură mai specială. Au foarte multe lucruri în comun, în plus, fetele întotdeauna sunt slăbiciunea taților.

Viața de zi cu zi a fiicei reginei Elizabeta poate părea destul de plictisitoare, dar în ea au fost și evenimente captivante și chiar tragice. În 1974, Anne a fost victima unei tentative de răpire, dar încercarea infractorilor a eșuat, datorită reacției rapide a gărzii de corp. Din păcate, unul din bodyguarzi a decedat, protejând-o pe Anne.

Hobby-urile și responsabilitățile prințesei

Ca și în cazul altor membri ai familiei regale, marea pasiune a prințesei sunt caii. Încă de când era foarte tânără, Anne a participat la o serie de competiții de echitație, inclusiv și la curse individuale. La vârsta de 21 de ani, ea a câștigat titlul la individual la Campionatul European de Echitație.

În lista realizărilor sale este și participarea la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976. Deși prințesa a abandonat deja călăria activă, ea nu încetează să fie interesată de acest tip de sport.

Prințesa Anne este membră a Comitetului Olimpic Internațional. Ea are multe angajamente publice (până la 500 pe an). Ea nu acordă interviuri și destul de rar ajunge în centrul atenției mass-media, dar, în același timp, mulți o consideră „cel mai harnic membru al curții regale”.

Caracterul prințesei Anne

Majoritatea filmelor documentare create de-a lungul anilor o prezintă pe Anne ca pe o persoană dură și dificilă în comunicare. Nu îi place să respecte regulile stabilite și chiar a fost de mai multe ori amendată pentru depășirea vitezei.

De la o vârstă fragedă, prințesa Anne transmite societății că nu simte nici cea mai mică dorință de a ieși în evidență, nu are ambiții. Preferă să rămână în umbra fratelui ei mai mare, prințul Charles, iar copiii ei nu au primit titluri regale. Acest lucru se datorează cererii insistente a prințesei.

Prințesa Anne iubește să ducă un mod de viață obișnuit, ca o persoană de rând, pe cât este de posibil cu originea ei. Potrivit multor fani ai familiei regale a Marii Britanii, această trăsătură a prințesei merită tot respectul!