Cinci locuri înfiorătoare din lume, unde ar fi bine să nu ajungi niciodată. Vezi care sunt acestea

Planeta e plină de locuri stranii, probabil, fiecare din noi are un loc pe care nu prea ar vrea să-l viziteze, dar astăzi vom vorbi despre unele locuri, care sunt într-adevăr periculoase și neprietenoase cu vizitatorii.

1.Atolul Bikini

Dacă nu știi istoria acestor locuri, atolul Bikini poate să-ți pară un rai pe pământ, dar aparențele înșeală. După al Doilea Război Mondial SUA a efectuat aici câteva explozii nucleare cu ocazia unui experiment tehnic.

După sfârșitul testărilor, locuitorilor le-a fost permis să se întoarcă acasă, dar în scurt timp peste 900 de oameni au murit din cauza cancerului, provocat de excesul de radiație. Actualmente pe Bikini trăiesc doar câteva persoane.

2.Satul Nagoro, Japonia

Știți ce este atât de înspăimântător în acest sătuc, cel puțin din punct de vedere a turistului european? Tot satul este „populat” de păpuși, în proporție de o sută de păpuși/un om!

Așa a hotărât să „rezolve problema demografică” o doamnă din sătuc – Țukim Aiano. Ea a început să confecționeze păpuși-copii a celor decedați, sau plecați din sat. Oameni nu mai sunt, însă amintirea despre ei a rămas în formă de păpuși, confecționate în mărime naturală.

3.Catacombele capucinilor, Italia

Încă un loc îngrozitor se află pe insula Sicilia, în apropiere de Palermo. E vorba de catacombele cu o atmosferă specială, unde sunt îngropați în formă mumificată peste 8 mii de cadavre.

Majoritatea poartă haine, iar așa un tip de înmormântare puteau să-și permită doar cei bogați, elita societății, liderii religioși, aristocrații.

Ultimele înmormântări datează cu începutul secolului XX. Până să ajungă aici, cadavrele au post pregătite într-un mod special, se uscau timp de opt luni și se prelucrau cu un oțet special.

4.Peștera Gomatong, Malaezia

Undeva în adâncul insulei Borneo, care este una din cele mai mari din lume (suprafața ei e mai mare decât a Franței), se află peștera Gomatong. Ea mai este supranumită peștera ororii, căci este populată de milioane și de miliarde de ființe, începând cu lilieci și terminând cu diverse insecte și șerpi, care se hrănesc cu pui de păsări și lilieci.

O parte din această peșteră este deschisă pentru turiști, dar dacă aveți de gând să veniți aici, numaidecât să fiți atent să nu vă cada ceva peste cap.

Tot aici trăiesc și rândunelele salangane, care își fac cuiburile din propria salivă. Ulterior aceste cuiburi sunt strânse și vândute, fiind considerate adevărate delicii – un kilogram costă 2500 dolari! Malaezienii consideră că din ele se prepară o ciorbă minunată.

5.Parcul Six Flags, New Orlean

Acum 12-13 ani în urmă, aici se jucau și râdeau copii, parcul de distracții era plin de oameni, însă după ce Noul Orlean a fost distrus de uraganul Katrin în anul 2005, totul s-a schimbat.

Actualmente parcul nu mai primește vizitatori, el este închis, și s-a transformat într-o grămadă de metal ruginit. E înfiorător de pustiu.

Sursa