Chirurg ucrainean de renume mondial: Principalele cauze ale bolii sunt starea de lene și lăcomie!

Nikolai Amosov este un cunoscut om de știință din Ucraina, care și-a dedicat întreaga viață chirurgiei cardiace. A trăit 90 de ani și, în acest timp, academicianul a reușit să arate prin propriul exemplu că bătrânețea poate fi depășită cu ușurință.

Amosov este autorul a peste 400 de publicații științifice. În același timp, chirurgul a dezvoltat propria tehnică pentru vindecarea corpului, care a demonstrat că în lume există modalități de a prelungi viața. Cu ajutorul acestui regim este posibil ca omul să-și păstreze sănătatea și claritatea minții. Iată ce sfaturi a lăsat oamenilor:

1.Sănătatea este o condiție firească pentru fiecare persoană. Medicii pot vindeca diverse boli, dar este important să înveți cum să câștigi sănătate printr-o pregătire corespunzătoare. Nu trebuie să subapreciem puterea medicinei, dar nu este corect să ne bazăm exclusiv pe ea. Este recomandat să te ocupi independent cu sportul.

2.Aproape întotdeauna, omul se confruntă cu manifestarea bolilor din cauza lenei și lăcomiei. Boala implică o tulburare neplăcută a unei funcții, care afectează negativ sentimentul de fericire și calitatea vieții.

De regulă, starea de boală este determinată de factori externi sau de predispoziția genelor. Unele boli mărunte sunt de neevitat, dar este bine să facem tot ce ne stă în puteri pentru a nu deveni victima unor boli grave. Acestea apar mai ales din cauza unui mod de viață irațional.

3.Trebuie să te alimentezi sănătos. Dieta trebuie să includă o cantitate minimă de grăsimi. În ceea ce privește fructele sau legumele, cantitatea lor zilnică nu trebuie să fie mai mică de 300 de grame. În plus, greutatea recomandată se calculează în conformitate cu formula „înălțimea minus 100 kg”.

4.Activitatea fizică este foarte importantă pentru sănătatea fiecărei persoane, indiferent de categoria de vârstă. În societatea modernă, mulți oameni au abandonat aproape complet exercițiile fizice, deși se recomandă să faci sport cel puțin 1 oră pe zi.

În final, cel mai important este să înveți să deții controlul asupra psihicului tău. Dacă simți că ai un surplus de adrenalină, poți scădea nivelul ei prin exercițiile fizice intensive.

5.Deși era chirurg, Nikolai Amosov întotdeauna repeta aceste cuvinte: „Chirurgia nu se oprește la operație”. Astfel, chirurgul încerca să spună că nu este suficient să faci o operație bună pentru ca pacientul să-și revină. Este foarte important ca organismul să poată „asimila” operația reușită, iar rezultatul depinde mult de modul de viață pe care pacientul urmează să-l respecte.