Cercetătorii susțin că Roșcații sunt oameni super-rezistenți! Iată cum argumentează ei acest fapt!

Oamenii roșcați sunt, în general, discreditați de către societate. Chiar dacă foarte multe personalități renumite au părul roșcat, cum ar fi Prințul Harry, Ed Sheeran, Jessica Chastain, Julianne Moore, se vorbește foarte mult despre această trăsătură specială a lor.

Femeia pe nume Erin La Rosa a publicat recent o carte cu titlul The Big Redhead Book: Inside the Secret Society of Red. În această carte, scriitoarea explică că oamenii cu părul natural de culoare roșcată ar trebui să se mândrească că se deosebesc de ceilalți.  De asemenea, ea remarcă că există multe beneficii biologice în a fi roșcat și că acești oameni speciali sunt ,,uncornii lumii omenești”.

Înafară de asta, ea consideră că ei sunt binecuvântați într-un fel important anume. Conform unor cercetări, roșcații pot suporta durerea diferit de restul oamenilor, datorită genei MC1R care oferă această culoare părului lor. Un studiu realizat în 2003 la Universitatea McGill a arătat că femeile care au culoarea naturală roșcată a părului țin să suporte cu 25% mai multă durere în comparație cu femeile cu alte culori ale părului.

Conform cercetărilor realizate de Universitatea din Louisville, roșcații necesită cu 20% mai multă anestezie atunci când suportă o intervenție chirurgicală. Aceasta demonstrează că ei sunt de fapt oameni super rezistenți.

Mai mult de atât, un alt studiu efectuat în 2005 la aceeași universitate a stabilit că roșcații sunt mult mai sensibili la schimbările de temperatură. Așadar, acești oameni știu primii când se apropie iarna.

Asta nu e tot! Roșcații necesită o cantitate mai mică de vitamina D în comparație cu restul oamenilor, datorită mutației genetice MC1R.

Deci, în caz că ai părul roșcat, ar trebui să fii mândru de asta!