Cercetătorii au dezvăluit lista de afecțiuni, pe care le poate preveni Cafeaua! Vezi care sunt acestea!

Cercetătorii din Statele Unite ale Americii au întocmit o listă de boli, care pot fi evitate datorită consumului de cafea. 

Cafeaua este îndeosebi benefică pentru oamenii, care sunt predispuși la diferite boli ale sistemului cardio-vascular. Însă, beneficiul poate fi observat doar în cazurile, când vine vorba de consumul dozat al acestei băuturi.

,,Cu 3-4 cești de cafea pe zi îți poți proteja inima și vasele sanguine de multe afecțiuni periculoase. Cercetările arată, că iubitorii de cafea suferă de boli cardio-vasculare mult mai rar, decât ceilalți.”

Oamenii, care consumă zilnic câte două cești de cafea suferă mai rar de ciroză hepatică, deasemenea sunt supuși unui risc mai scăzut de a avea tumori hepatice. Înafară de asta, cafeaua scade probabilitatea de apariție a cancerului de colon.

Cafeaua mai poate preveni dezvoltarea diabetului zaharat. Acest efect se datorează sintezei testosteronului și a estradiolului – urmările consumului de cafea.

Încă un beneficiu este legat de metabolism. După cum s-a dovedit, cafeaua influențează în cel mai favorabil mod procesul de ardere a caloriilor, deaceea putem afirma că, aceasta ajută să slăbești.

Cercetătorii susțin, că cafeaua prelungește viața!

-Patru cești de cafea pe zi reduc cu 64% riscul de moarte prematură,

-Trei cești – cu 30%,

-Două – cu 22%.

sursa