Cercetătorii: alcoolul este cel mai bun antidepresiv

Alcoolul pune în funcțiune aceleași mecanisme biochimice din creierul uman, ca și antidepresivele cu efect rapid. La această concluzie au ajuns cercetătorii Universității Wake Forest din SUA.

Kimberly Raab-Graham, managerul proiectului, a declarat că acum există o explicație de ce oamenii depresivi folosesc alcoolul pe post de medicament antidepresiv.

În cadrul studiului, specialiștii le-au introdus câte o doză de alcool cobailor, prin care au blocat receptorii ce răspund de funcția cognitivă și de memorie. În cele din urmă, acidul gamma-aminobutiric – cel mai important neurotransmițător inhibitor al Sistemului Nervos Central, în interacțiune cu alcoolul, s-a transformat într-un stimulator al activității nervoase.

Plus la toate, oamenii de știință au mai depistat, că aceste procese biochimice au dus la un comportament nedepresiv timp de 24 de ore, după întrebuinţarea alcoolului. Efect, care în esență, este produs și de către substanțele farmaceutice antidepresive.

Totuși, savanții au subliniat că acest studiu nu este un motiv pentru a recunoaște alcoolul drept un medicament antidepresiv. Ei atenționează, că limita dintre o doză benefică de alcool și dependență este foarte ușor de trecut.

Sursa

error: Content is protected !!