Cele mai simple secrete ale longevității, pe care mulți dintre noi le neglijează!

Ne-am obișnuit să ne adresăm la medici după sfaturi. Ce să fac în cazul acestor simptome? Pot să iau aceste medicamente? Mi se va potrivi această dietă? Dar chiar și cele mai noi tehnologii și cele mai recente progrese științifice nu pot explica întotdeauna unele simptome. Medicii sunt mai predispuși să facă presupuneri bazate pe fapte, decât să pună diagnoze exacte. Acest lucru este valabil mai ales pentru activitatea terapeuților.

Cu totul alt lucru este profilaxia. Despre ea se cunosc multe, deoarece se efectuează multe studii epidemiologice. În general, totul este destul de simplu și, probabil ai auzit aceste sfaturi de mai multe ori. Dar tocmai pentru că ele se repetă atât de des, mulți oameni nu le mai acordă atenție.

Cu toate acestea îți amintim încă o dată: nu există o cale scurtă spre sănătate. Pentru a trăi mult și a te simți bine trebuie:

-Să dormi suficient;

-Să faci mai multă mișcare în timpul zilei;

-Să te alimentezi sănătos, să mănânci mai multe legume și să nu te supraalimentezi;

-Să comunici mai des cu oamenii (izolarea dăunează organismului și spiritului);

-Să ții minte pentru ce ar trebui să fii recunoscător.

Această abordare este descrisă detaliat în cărțile lui Dan Buettner despre așa-numitele zone albastre. Acestea sunt niște locuri pe planetă, unde oamenii sunt mai puțini bolnavi și trăiesc cel mai mult. Adesea trăiesc mai mult de o sută de ani. Principalele „zone albastre” sunt:

-Okinawa, Japonia;

-Ikaria, Grecia;

-Sardinia, Italia;

-Nicoya, Costa Rica;

-Loma Linda, SUA.

În aceste locuri, medicina preventivă este o parte integrantă a vieții de zi cu zi. Locuitorii din aceste zone mănâncă foarte multe legume, merg mult pe jos și mențin relații strânse și călduroase cu familia și prietenii.

Este curios faptul că ei nu evită alcoolul. Pur și simplu se limitează la una sau două porții pe zi. Ei mănâncă și carne, dar mai rar și câte puțin. Nu consumă zahăr rafinat, nu cumpără produse ambalate, cu care suntem obișnuiți noi.

Începe să aplici aceste sfaturi simple începând cu ziua de azi și, treptat, viața ta se va schimba spre bine.