Cele mai simple 7 reguli de etică, pe care copilul să le învețe de mic. Doar așa vei avea un copil educat!

Bunele maniere se învață încă din copilărie. Cel mai bine să începi a învăța copilul cum să se comporte de când începe să vorbească. La această vârstă el trebuie să cunoască cuvintele magice: „mulțumesc” și „te rog”. Este foarte important ca cel mic să înțeleagă că aceste reguli simple nu sunt o obligație, dar o cheie magică care deschide multe uși.

Cea mai bună metodă de a-l face pe copil să asimileze ușor primele reguli este joaca. Dar pe lângă asta, nu uita de propriul comportament, el nu trebuie să fie în contradicție cu ceea ce îl înveți.

Copilul trebuie să fie amabil

El trebuie să utilizeze în limbajul său cuvintele „te rog”, „mulțumesc” și „scuză-mă”, atunci când este cazul. Aceștia sunt termenii magici care sunt necesari pe parcursul întregii vieți.

Atunci când tușește sau strănută, trebuie să-și acopere gurița

E important să-i explici copilului că atunci când o persoană este bolnavă, el trebuie să-și acopere gura când strănută sau tușește, iar după asta să-și spele mâinile. Astfel el nu-i va molipsi și pe alții.

Nu se poate să ia lucruri străine

Copilul trebuie să rețină că proprietatea străină nu poate fi luată, fără a cere permisiunea, chiar dacă își dorește foarte mult. Amintește-i că lui nu-i place când cineva îi ia jucăria, fără s-o ceară.

Nu-i frumos să vorbească cu gura plină

Pe lângă faptul că nu-i frumos, mai este și periculos. Copilul se poate îneca, de aceea aceasta trebuie să fie una dintre principalele reguli la masă.

Nu este etic să judece exteriorul altor oameni

El trebuie să înțeleagă că toți oamenii sunt diferiți și că fiecare este o individualitate, prin caracteristicile sale. Nu este corect să judeci un om după aspectul fizic și nici să râzi de neajunsurile lui.

Nu trebuie să facă gălăgie în locurile publice

Copiii își doresc atenție, de aceea obișnuiesc să vorbească tare, pentru a se face auziți printre maturi. Cel mic trebuie să știe că un astfel de comportament nu este deloc agreabil și că în acest mod el îi deranjează pe ceilalți.

Nu trebuie să arunce gunoi în stradă

Fie că e vorba de o hârtie de la bomboană, o pungă sau un șervețel folosit, în niciun caz acesta nu trebuie aruncat unde-i vine. Copilul trebuie să cunoască că orice gunoi poate fi pus deocamdată în buzunar sau într-o pungă, pe care s-o pună ulterior în tomberon sau în coșul de gunoi.

Iată care sunt regulile de bază pentru un copil. Nu uita că cei 7 ani de acasă sunt fundamentul personalității sale de mai apoi, iar tu trebuie să fii cel mai bun exemplu pentru el.

Sursa