Cel mai inutil aeroport din lume!  Vezi unde se află și află pentru ce a fost construit!

Insula Sfânta Elena, pierdută în partea de sud a Oceanului Atlantic, cândva, până la deschiderea canalului Suez, avea o importanță strategică ca punct provizoriu pentru corăbiile engleze, care plecau spre India în jurul continentului african.

Aici și-a petrecut ultimii ani de viață în exil Napoleon Bonapart, și actualmente casa sa reprezintă cel mai valoros obiectiv turistic de pe insulă. E curios faptul, că 0,14 km2 din suprafața insulei aparțin Franței – e vorba tocmai de acel lot, pe care se află cele două case a lui Napoleon.

Fiind una din cele mai îndepărtate de civilizație, insulă Sfănta Elena mai este și foarte mică – suprafața ei constituie  doar 122 km2, echivalentă cu suprafața municipiului Sibiu sau Chișinău din Republica Moldova.

Aici locuiesc doar 4,5 mii de oameni, și până în anul 2015 aici se putea sosi doar pe cale maritimă.

Recent, însă, situația s-a schimbat. Marea Britanie nu e gata să abandoneze insula, care depinde totalmente de Londra, și de aceea încă în anul 2005 a fost luată o decizie strategică – construcția unui aeroport.

Criza din anul 2008 a reținut construcția, însă către vara anului 2015 aeroportul a fost dat în exploatare. Recent, pe 14 octombrie 2017, au început zborurile regulare din Johannesburg – cursele se fac o dată pe săptămână, în fiecare sâmbătă. Alte rute nu există.

Sursa

error: Content is protected !!