Cel care zâmbește este întotdeauna mai puternic decât cel care este supărat!

„În momentele de mare stres sau nenorocire, este întotdeauna bine să-ți continui activitățile, direcționându-ți furia și energia către ceva pozitiv.” – Lee Iacocca

Se spune că o persoană trăiește prin ceea la ce este concentrată atenția sa. Prin urmare, atunci când situația scapă de sub control și nu știi „de unde să începi”, doar răbdarea ta și optimismul te pot ajuta la soluționarea problemei fără consecințe neplăcute.

Însă, dacă alegi negativismul, acesta poate duce la un dezechilibru emoțional inutil și îți poate provoca și mai mult stres, anxietate și furie.

Un zâmbet calm te va ajuta să obții mai multe

În cele mai multe cazuri, conflictele izbucnesc între persoanele apropiate. În astfel de situații, există două opțiuni pentru dezvoltarea evenimentelor: fie că ne pierdem controlul sau încercăm să raționalizăm cât se poate de mult ceea ce se întâmplă.

Alegerea uneia sau altei opțiuni depinde de capacitatea de a-ți controla propria impulsivitate și de a fi extrem de atent. Va fi mult mai corect să îți folosești mintea pentru a „calma valurile”.

„Cu un zâmbet este mai ușor să obții ceea ce vrei, decât cu o sabie.” – William Shakespeare

Ideea nu este ca într-o ceartă cineva să câștige și cineva să piardă. Contează mai mult lecția pe care o înveți, reacționând mai echilibrat.

Dialogul pașnic, un zâmbet la momentul potrivit și un comportament relaxat ca răspuns la agresiune vor fi cu siguranță de mare folos și în alte situații. De aceea, spunem: „Dacă vrei să obții ceva, zâmbește.”

Furia este calea spre nicăieri

Furia duce la situații fără speranță. Te împiedică să asculți oamenii și să fii auzit la rândul tău de ei. Atunci când ne enervăm, nu mai vedem nimic în jurul nostru decât propriul ego.

„Să te înfuriezi e ca și cum ai apuca un cărbune fierbinte pentru a-l arunca spre o altă persoană. Singurul care te arzi ești tu.” – Buddha

Furia îți întunecă mintea, forțându-te să crezi că este imposibil să greșești. Și poate că nici măcar nu ești conștient de faptul că victoria în această luptă nu îți va aduce nimic.

O soluție calmă pentru o situație dificilă

Pe de altă parte, cel care zâmbește în fața dificultăților este mai rezistent decât cel care este mereu furios. O astfel de persoană înțelege că reflecția și analiza sunt cele mai bune arme împotriva aroganței și nepoliteței, generate adesea de furie.

Ba mai mult de atât, un astfel de comportament îi aduce experiența valoroasă în găsirea soluțiilor prin descoperirea toleranței. Este foarte important să putem asculta și respecta opinia altcuiva care este diferită de a noastră, precum și să nu uităm că toți facem greșeli (și în vorbire, dar și în acțiuni).