Cea mai șocantă mâncare din lume. Europenilor le este interzis să consume așa ceva!

Fiecare popor are bucatele sale tradiționale, adică ceva ce consumă doar băștinașii, exact cum ar fi măliga noastră, sau jamonul și paella spaniolilor. Astfel de bucate, pur tradiționale, au și popoarele arctice, adică ciukci, eskimoși și alții.

Este vorba despre iqunaq – modalitatea de preparare a căruia este șocantă. Alimentul respectiv poate ucide un om exact ca și peștele japonez fugu, care, în caz de pregătire greșită, devine otrăvitor.

Igunaq este carnea în stare de putrefacție a animalelor – cerbi, foci sau morse.

În procesul pregătirii acestui aliment este important să urmărești cu strictețe toate detaliile și să respecți cu exactitate tradițiile create deja de secole. Animalul ales câteva zile nu este hrănit, în rezultat stomacul lui se curăță, apoi jertfa este strangulată – prin acest mod de sacrificare pielea animalului nu se deteriorează.

Cadavrul este îngropat într-o mlaștină, sau, mai rar, la malul mării și se lasă acolo timp de câteva luni – până la șase. Între timp, cadavrul începe să se descompună, respectiv, miroase insuportabil. Un om nepregătit se va otrăvi, consumând această „carne”. Pe lângă mirosul specific, iqunaq conține și veninuri caracteristice periculoase. După șase luni cadavrul se extrage și se pregătește pentru a fi consum.

Populația nordului este obișnuită cu toate aspectele specifice, copii lor de mici încep să guste din igunaq și se obișnuiesc cu el. Maturii îl consumă și ei cu mare plăcere, căci igunaqul are foarte multe calorii, iar o bucățică-două te fac să uiți de foame pe mai mult timp.

Dar nu uitați – pentru un om nepregătit,  consumul igunaqului va fi la sigur fatal.

Sursa