Cea mai ingenioasă metodă prin care îți vei proteja copilul de răufăcători. Inspiră-te de la această mămică!

Trăim niște vremuri pline de pericole, de aceea trebuie să fim cu ochii în patru atunci când e vorba de siguranța copiilor. Doar că sarcinile nenumărate, munca și treburile importante ne determină uneori să ne lăsăm copiii în grija rudelor, prietenilor sau a cunoștințelor.

O să vă spunem astăzi despre un truc folosit de o mămică inventivă care a ajutat-o să fie mai liniștită în ceea ce privește siguranța copilului.

Imaginați-vă următoarea situație: de băiețelul tău de opt ani se apropie un bărbat care îi spune că a venit să-l ia de la școală, la rugămintea mamei sale. Doar că băiatul nu se pierde cu firea și îi adresează bărbatului următoarea întrebare: „Care este parola?” Văzând că bărbatul nu știe ce să spună sau îi spune parola incorectă băiatul fuge imediat. Și în așa fel el procedează corect, pentru că împreună cu mama ei au avut o înțelegere, că atunci când ea nu va avea posibilitate să-l ia și va trimite pe altcineva, acel cineva trebuie să știe parola, pe care au învățat-o din timp.

Nu este exclus că acest șiretlic îți va proteja copilul de un mare pericol. Iată de ce cred că acest exemplu trebuie să fie preluat de toți părinții. Să inventezi o parolă este foarte simplu, îți va lua nu mai mult de 5 minute, însă aceasta îi poate salva viața! Atunci când vorbim de copii, neglijența poate duce la consecințe regretabile.

Aveți grijă de copiii voștri, încercați să preveniți cel puțin situațiile previzibile! Căci din păcate, astfel de cazuri se întâmplă și în realitate, nu doar în filme.

Sursa