Cea mai furată carte: 30 de lucruri curioase despre Biblie!

Biblia este o carte uimitoare, cel puțin pentru faptul că pentru mai bine de 2000 de ani a fost lucrarea cea mai solicitată de omenire. Interesul pentru aceasta nu stinge până în zilele noastre.

1.Biblia este cea mai populară carte din lume. Peste 100 de milioane de copii ale acestei cărți sunt vândute în fiecare an.

2.Cuvântul „Biblie” provine de la grecescul „ta biblia” care se traduce prin „carte” și se referă la Scripturile sacre din iudaism și creștinism.

3. Conform datelor anului 2019, Biblia este parțial sau integral disponibilă în 3.384 de limbi ale lumii.

4.Biblia este considerată cea mai vândută carte din toate timpurile. Vânzările totale depășesc 5 miliarde de exemplare.

5.Mașinile de tipar au fost inventate și îmbunătățite în special pentru publicarea Bibliei.

6.Cel mai mare furnizor de cărți biblice din lume este China.

7.Unii experți susțin că Isus nu s-a văzut niciodată ca fiind creatorul unei religii noi. El pur și simplu a reformat iudaismul.

8.Iuda l-a vândut pe Isus pentru un salariu unui lucrător mediu pentru aproximativ 4 luni.

9.Leonardo Da Vinci a cercetat eroziunea râurilor, iar acest lucru i-a permis să susțină că Pământul este mult mai vechi decât spune Biblia.

10.Tradiția de a se jura pe Biblie este contrară canoanelor descrise în Biblie.

11.Păstrarea Bibliei, precum și vizionarea filmelor sud-coreene este pedepsită cu moartea în Coreea de Nord.

12.Biblia a fost cea mai mare pasiune a lui Isaac Newton. A scris mai mult despre religie decât despre știință și matematică.

13.Atunci când în secolul al XIX-lea, împăratul Etiopiei Menelik II s-a simțit rău, a mâncat mai multe pagini din Biblie, în speranța că acest lucru îl va ajuta.

14.În Biblie nu există descrierea aspectului lui Isus. Imaginea lui a fost inventată.

15.Există o organizație care livrează Bibliile în Coreea de Nord cu ajutorul baloanelor.

16.Biblia conține numeroase jocuri de cuvinte, nume amuzante, imagini pline de umor, sarcasm și ironie.

17.În Biblie nu se spune că au fost trei înțelepți care au adus cadouri nou-născutului Isus. Au fost trei daruri: aur, mir și tămâie. Iar înțelepți puteau fi și mai mulți.

18.Evenimentele biblice au loc pe trei continente diferite: Africa, Europa și Asia.

19.Expresia „Dumnezeu nu îți va da niciodată mai mult decât poți duce” nu apare în Biblie. De fapt, în ea se spune exact contrariul.

20.În Biblie, există o poveste în care Dumnezeu trimite doi urși care ucid 42 de copii, pentru că l-au tachinat pe profetul Elisei pentru că era chel.

21.Există o „Evanghelie de la Iuda” care nu este inclusă în Biblie. Acolo se vorbește despre Iuda ca despre unul din discipolii lui Isus, care a înțeles pe deplin învățăturile sale și l-a trădat, pentru că El însuși i-a cerut asta.

22.Lucifer se traduce din latină drept „steaua dimineții” sau „steaua zilei”.

23.În Islam, Biblia este considerată o revelație a lui Dumnezeu care a fost distorsionată de oameni. Coranul, în opinia lor, a fost creat pentru a corecta acest lucru.

24.În Europa, până în secolul XVII, fosilele dinozaurilor erau considerate a fi rămășițele creaturilor biblice.

25.În cartea Estera (cartea care face parte din Biblia ebraică și Vechiul Testament), Dumnezeu nu este menționat niciodată.

26.Singura țară unde Biblia apare pe drapel este Republica Dominicană.

27.Martorii lui Iehova nu sărbătoresc zilele de naștere, deoarece în Biblie există două povești despre sărbătorirea zilelor de naștere, care au sfârșit cu o crimă.

28.Biblia – este o carte creată de un număr mare de autori care au lucrat în domenii complet diferite. Deci, printre scriitori sunt regi, ciobani, medici, pescari, lideri militari și oficiali.

29.Potrivit oamenilor legii, Biblia este furată mai des decât oricare altă carte.

30.Musulmanii îl cinstesc pe Isus Hristos și îl consideră a fi unul dintre profeți.