Cea mai cunoscută Nutriționistă de la Londra te sfătuie: ,,Tinerețea se află în produsele alcaline!”

Unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști de la Londra, Natasha Corrett, afirmă, că cel mai important factor care contribuie la menținerea tinereței – atât celei exterioare cât și celei interioare, este alimentația. Mai exact – echilibrul acido – bazic. 

Nu îți vine să crezi? Înainte să îți faci concluzii trebuie să menționăm, că principala clientă a nutriționistei este însăși Victoria Beckham. Vedeta are deja 42 de ani, dar privește cum arată:

Medicii și specialiștii din industria frumuseții știu, că tinerețea pielii depinde, în primul rând, de cât de activ corpul produce colagenul. Cu cât acesta este mai mult, cu atât organismul mai efectiv înfruntă procesele inflamatorii, cu atât pielii îi este mai ușor să rețină umiditatea și cu atât mai puține riduri apar.

De asemenea, se știe că colagenul este bine produs în corpul cu un echilibru acido – bazic stabil (pH). Valoarea ideală a acestui indicator pentru tractul gastro-intestinal este 7,4, valoarea minimă admisibilă este 5,5. Dacă această cifră scade mai jos atunci organismul suferă de hiperaciditate și urmări periculoase: îngrijorare, depresie, insomnie, cearcăne, riduri, acnee, durere musculară. Dacă în acest caz nu acționezi, poți ajunge să obții eczeme sau chiar psoriazis.

Ce să faci în caz că suferi de aciditate crescută în organism?

Trebuie să îți schimbi meniul de alimentație. Posibil chiar în mod radical. Există două tipuri de produse:alcaline și acide. Primele ajută în recuperarea nivelului pH, celelalte – agravează situația.

Pentru ca totul să revie la normal, respectă echilibrul: la 1 kg de produse ,,acide” trebuie să consumi minim 2 kg ,,alcaline”.

Iată principalele produse alcaline: linte, lămâie, nectarine, apă minerală, ceapă, curmal, ananas, semințe de dovleac, mandarine, pepene verde, aproape toate legumele, kiwi, mazăre, zmeură, pepene galben, broccoli, ghimbir, grapefruit, usturoi, portocale, conopidă, vinete, struguri și cafea.

Iată principalele produse acide (pe care ar trebui să le eviți): carne de vită, bere, pâine, zahăr, produse din făină albă, cartofi, înghețată, paste, alcool, produse lactate, orez, fasole, arahide, fistic, carne de porc, rodie, brânzeturi, ceai negru, hirșcă, carne de miel, prune, hrișcă, tomate, unt, pește alb, spanac, ulei de floarea -soarelui, produse din soia, gelatină.