Ce tunsoare să alegi, dacă ai fața rotundă? Iată câteva propuneri ideale pentru părul scurt. Vei arăta impecabil

Stilul unei femei și impresia pe care o generează în societate, depind de mai multe lucruri – cât de armonios e look-ul său, dacă știe să-și accentueze părțile bune, dacă folosește accesoriile care i se potrivesc, cât de îngrijită este în ceea ce privește corpul, pielea și părul și cât de mult stilul ales este în concordanță cu aspectul și personalitatea sa. Încălcarea oricărui reper de mai sus poate să înrăutățească semnificativ imaginea unei femei.

Așadar, prima condiție în alegerea tunsorii trebuie să fie forma feței. Astăzi vom discuta despre tunsorile care se potrivesc cel mai bine pentru fața rotundă și care vor accentua părțile bune ale acestui tip de chip, ascunzându-i neajunsurile.

Scopul principal în alegerea frizurii pentru fața rotundă este alungirea vizuală a acesteia. Asta nu înseamnă, însă, că trebuie să ignori trendurile.

Cum să stabilești că ai fața rotundă?

O față rotundă, are următoarele particularități:

-Bărbie rotundă;

-O linie a frunții destul de lată;

-Lățimea obrajilor și a pomeților este cam aceeași.

Stiliștii sunt de părere că orice tunsoare poate fi adaptată pentru fiecare formă a feței, iar cu o aranjare potrivită totul poate fi perfect.

Așadar, ce trebuie să evite femeile cu fața rotundă:

-Nu-ți fă bucle mărunte pe toată lungimea părului, ondulează doar o treime din păr pe verticală, începând mai jos de linia bărbiei.

-Evită liniile drepte în preajma obrajilor și a pomeților.

-Renunță la bretonul lat și voluminos, el îți accentuează lățimea feței.

-Tunsoarea ta nu trebuie să aibă linii orizontale.

-Nu-ți fă cărare dreaptă.

În ceea ce privește culoarea, cele mai potrivite sunt nuanțele deschise, cu șuvițe. În timp ce vopsirea într-o singură culoare întunecată îți poate adăuga un volum nedorit feței.

Tunsorile scurte

Iată care sunt avantajele ei:

-Este comod, ușor de uscat și aranjat.

-Este economicos – vei folosi o cantitate mai mică de produse de îngrijire.

-Este stilat.

-Este practic – se potrivește aproape oricărei femei.

Ceea ce înseamnă că o tunsoare scurtă se va potrivi și femeii cu fața rotundă, doar cu condiția de a evita bretonul voluminos și buclele mari în zona obrajilor.

Așadar, poți opta pentru: bob scurt ( se poate și asimetric), bob clasic cu un breton oblic, garcon cu breton lung. Varianta ideală a acestor tunsori este cea cu părul îndreptat, fără volum în plus. Stiliștii mai recomandă să eviți acoperirea urechilor și tunsorile prea rotunjite.

Dacă vrei să încerci ceva mai îndrăzneț, o variantă în vogă acum este tunsoarea pixie, în varianta sa cu breton lung. Această tunsoare întinerește vizual și te poate face mai jucăușă. Minusul acestei tunsori este faptul că trebuie s-o reînnoiești destul de des.

Sper că te-am ajutat să-ți alegi tunsoarea perfectă, restul depinde de stilistul tău!

Sursa