Ce ți-a atras atenția în primul rând? Răspunde sincer și află una dintre tainele subconștientului tău

Testele proiective ajută la identificarea unor particularități ale personalității, valorilor, scopurilor, mecanismelor de apărare, fricilor, traumelor și a multor alte aspecte psihologice legate de tine. Aceste teste pot descoperi ceea ce se află la nivelul subconștientului și nu poate fi dezvăluit pe altă cale.

Îți propunem un test, care va arăta cea mai mare frică a ta.

 

Așadar, privește imaginea de mai sus și vezi ce element l-ai observat în primul rând sau care dintre obiecte ți-a atras mai mult atenția.

1. Fetița

Dacă atenția ți-a fost atrasă, în special, de fetiță, cel mai probabil că există unele emoții suprimate încă din fragedă copilărie sau o traumă inconștientă din acea perioadă.

Poate fi vorba despre o traumă sau un eveniment perinatal precum: riscul de deces în timpul nașterii, lipsa unei relații strânse cu mama ( insuficiența de mângâieri, îmbrățișări, săruturi), senzația că ești părăsit, lipsa de atenție pentru necesitățile copilului ș.a.

Aceste evenimente se proiectează în mod inconștient pe situațiile care le trăiești în maturitate.

2. Fluturele

Fluturele este în centrul imaginii așa că nu avea cum să nu îți atragă atenția. Această insectă are diferite interpretări, în diferite culturi.

De exemplu, dacă visezi un fluture s-ar putea ca în viața ta să se întâmple ceva nou și frumos.

Dacă, însă, acesta dispare în beznă, atunci semnficația lui nu este prea bună, aceasta înseamnă că va avea loc o nenorocire sau vei pierde o șansă importantă în viață.

În unele culturi, fluturele este considerat purtător de suflete moarte, iar cei albi ale sufletelor de copii mici.

S-ar putea ca în această perioadă să simți o legătură cu lumea de dincolo sau să te afli într-o depresie serioasă. Nu este exclus că aceasta se întâmplă din cauza că ai pierdut pe cineva drag.

Acest element al imaginii mai vorbește și despre faptul că ești orientat mai mult spre trecut, fiind în căutarea unui suflet pierdut care îți aparține ție sau altcuiva.

3. Căpșuna

Căpșuna este simbolul iubirii, deoarece se aseamănă cu inima. Dacă acest fruct ți-a atras atenția înseamnă că cel mai mult te temi de relații eșuate sau de o iubire neîmpărtășită.

În același timp, îți dorești să ai relații de dragoste, de unde și vine acest paradox de emoții: îți dorești o relație, dar te temi de ea.

Dorința aceasta, cel mai probabil, vine din exemplul părinților care au o relație frumoasă de durată și dragostea lor te inspiră și pe tine.

Dacă însă relația dintre părinți a fost una nereușită, atunci s-ar putea ca frica, în acest caz, să pornească tot din familie.

4. Craniul

Craniul  ca și obiect nu este pe această imagine, el este o iluzie ce se formează din celelalte elemente. Dacă el ți-a atras atenția înseamnă că ai o teamă evidentă de moarte, care devine vizibilă în multe situații din viață.

În general, această frică este caracteristică pentru majoritatea oamenilor, însă uneori, ea te poate afecta prea mult și pentru aceasta există o explicație.

Cel mai probabil că ai fost martorul unui deces, ai nimerit într-un accident ori într-o altă situație excepțională sau ai suferit din cauza trecerii în neființă a unei rude.

5. Copacii

În această imagine sunt reprezentați 2 copaci, ale căror coroane se unesc în partea de sus, formând un pod. Acest lucru înseamnă că îți sunt caracteristice 2 individualități. Cel mai amuzant este faptul că unul dintre acești 2 oameni ( sau ambii) reprezintă doar proiecțiile emoțiilor, deciziilor și dispoziției tale. Este imposibil să le descrii, fiindcă sunt foarte individuale și necesită observare de durată.

Dacă ai observat că ai schimbări radicale și frecvente de dispoziție, ar fi cazul să vizitezi un specialist.

Precizăm, că acest test nu reprezintă un diagnostic medical, este doar un test ce îți oferă o informație nouă despre tine. Sperăm că ți-a plăcut.

Sursa