Ce semnifică spuma formată în borcanul cu miere: 3 Metode de a-i verifica calitatea acasă!

Mierea este un produs gustos și hrănitor, pe care mulți îl folosesc ca o alternativă sănătoasă a zahărului. Aceasta stimulează digestia, furnizează micronutrienți esențiali în organism, întărește sistemul imunitar și chiar ameliorează stresul.

Cu toate acestea, cele mai mari beneficii pot fi obținute doar din mierea naturală de înaltă calitate, care nu a fost diluată, modificată sau prelucrată.

Cum să verifici mierea în condiții casnice

Cei care cumpără mierea, după ceva timp, pot observa că în borcan s-a format o spumă albă. Acest lucru îi sperie pe mulți, pentru că nu înțeleg de unde provine aceasta. Poate mierea este contrafăcută sau conține aditivi? Poate fi mâncată sau nu?

De fapt, spuma albă este glucoza naturală care se conține în miere. Prezența ei arată că mierea este crudă și plină de nutrienți naturali, că nu a fost supusă unor modificări termice. Perioada de formare a unei astfel de spume în borcan depinde de cantitatea de glucoză și fructoză din miere. Acest strat format are gust de bomboane, deși este mult mai gustos și mai sănătos decât ele.

Mierea cu un strat alb poate fi și chiar trebuie mâncată. Dar nu este necesar să aștepți mult timp până când se formează această spumă. Până la urmă, poți verifica calitatea mierii și în alte moduri.

1.Uneori, vânzătorii pot adăuga amidon obișnuit în miere. Pentru a detecta o astfel de modificare, diluează o lingură de miere într-un pahar cu apă caldă și picură câteva picături de iod. Dacă apa începe să devină albastră, înseamnă că într-adevăr mierea conține adaos de amidon.

2.Produs natural sau fals? Pentru a afla, încălzește o bucată de sârmă și pune-o în miere. Dacă aceasta se lipește de metal, atunci este falsă. Dacă firul rămâne curat – mierea este naturală.

3.Mierea de înaltă calitate, fără aditivi dubioși nu arde, nu se topește și nu își schimbă culoarea sub influența temperaturii ridicate. Prin urmare, pentru a o verifica este suficient să picuri puțină miere pe o foaie de hârtie și să îi dai foc. Dar nu uita, dacă mierea ia o nuanță maronie, atunci albinele au fost hrănite cu sirop de zahăr.

Cel mai bine este să verifici mierea înainte de a o cumpăra, așa că fii atent la aspectul acesteia. Produsul de calitate este foarte consistent, acest lucru este vizibil atunci când mierea este turnată în borcan. Aceasta conține doar 17 – 20% de apă, iar un borcan de 1 litru de miere nediluată cântărește aproape 1,5 kg.