Ce se va întâmpla cu organismul tău dacă nu vei mai consuma deloc zahăr. Descoperă 6 urmări importante

Toți iubitorii de dulce știu cât este de greu să renunți la o boboană ambalată atractiv sau la un desert care te ademenește din frigider, iar când e vorba de ciocolată, nici nu mai are rost să încerci să te opui.

Însă, dacă dorința de a fi sănătos și suplu este mai mare decât orice preferință gastronomică, atunci vei decide ferm și vei renunța la zahăr. Iar ce se va întâmpla după asta îți vom spune noi.

1. Vei scăpa de dependența alimentară

Probabil nu știai că organismul nostru reacționează la zahăr, ca la orice drog, numai că această dependență se formează de 8 ori mai repede decât la cocaină, de exemplu. Fiecare bomboană determină organismul să producă endorfină, hormonul care îi aduce starea de euforie, reduce durerea și stresul.

În acest mod, produsele dulci nu numai că măresc pofta de mâncare, dar și provoacă o adevărată dependență alimentară, de care e foarte greu să scapi. Dacă vei renunța la zahărul rafinat, vei simți o atracție puternică față de produsele dulci și multe alte senzații neplăcute. Însă simțul controlului asupra propriului corp merită orice efort.

2. Vei pierde kilograme

Pe lângă faptul că zahărul este un produs foarte caloric, el provoacă și „explozii” de insulină în sânge. Astfel de oscilații ale hormonului din pancreas, mai ales regulate, duc la mâncatul în exces și la acumularea de grăsimi. Astfel, renunțând la zahărul rafinat, chiar peste o săptămână vei vedea primele rezultate.

3. Îți vei întări imunitatea

Excesul de zahăr din alimente, declanșează procesele autoimune, care duc inevitabil la slăbirea funcțiilor de protecție. Iar oamenii cu un sistem imun slăbit sunt mai vulnerabili la virusuri și bacterii, ceea ce înseamnă că se îmbolnăvesc mai des și mai greu se însănătoșesc, chiar și după o simplă răceală.

4. Vei avea un ten tânăr și frumos

Te întrebi de ce ai un ten ca a unui adolescent în perioada pubertății? Poate consumi prea mult dulce? Coșurile și iritațiile sunt o reacție a organismului la zahăr. Mai mult ca atât, glucoza favorizează și îmbătrânirea pielii.

5. Vei reduce riscul de diabet zaharat

Am mai menționat că alimentele dulci provoacă „explozii” de insulină. Dacă acest lucru se întâmplă rar nu este nimic grav, însă dacă are loc frecvent și regulat aceasta poate duce la rezistența organismului la insulină. Iar aceasta e cea mai sigură cale către diabetul zaharat de tip 2.

6. Vei preveni ateroscleroza

Dacă încă nu te-am convins referitor la pericolul zahărului, trebuie să afli cum acesta influențează și vasele sangvine. Bolile cardiovasculare sunt foarte răspândite în lume și sunt cauza multor decesuri, iar zahărul are un rol însemnat în acest sens. Excesul de zahăr duce la inflamarea pereților vaselor sangvine și mărește riscul de formare a trombozei, acestea reprezentând motivele apariției infarctului cerebral sau miocardic.

Sursa

error: Content is protected !!