Ce se întâmplă cu mașinile noi care nu s-au vândut? Vei fi total uimit de soarta lor

Cu fiecare an tot mai mult crește numărul automobilelor, care nu-și găsesc cumpărătorul.

În toată lumea există parcări auto imense, pline de mașini noi. De exemplu, 57 de mii de mașini stau în portul Baltimore din America.

Zeci de mii de mașini se află în parcarea din orașul Shirness, Marea Britanie.

Iar această parcare se află în Swindon, Marea Britanie. Aici sunt atât mașinile care-și așteaptă propietarul, cât și cele care au pierdut orice șansă de a se mai vinde. Pentru crearea acestor parcări e nevoie de suprafațe foarte mari de teren.

Producătorii nu cedează prețul acestora de vânzare, fiind conștienți de faptul, că astfel pot pierd cumpărătorii modelelor mai scumpe de mașini.

Pe de altă parte, ei nu pot nici să oprească procesul de producere, deoarece vor avea de suferit mulți muncitori.

Aceasta este o parcare de lângă uzina „Nissan”.  Și aici s-a adunat un număr mare de mașini, dar o parte dintre ele au fost dezasanblate.

Săptămânal, în toată lumea, se fabrică zeci de mii de automobile.  Doar că nu prea are cine să le cumpere. În țările dezvoltate fiecare familie are câte 2 sau 3 mașini, care cu o întreținere bună își slujesc proprietarii timp de mulți ani.

În Federația Rusă, o astfel de parcare se află pe o pistă de aterizare neutilizată. Aici sunt mașini importate care nu și-au găsit stăpânul.

O curiozitate este faptul că în lume există mai multe mașini decât oameni. Numărul acestora este de 10 miliarde. 

Aceste automobile de marca „Citroen” sunt aduse din Franța zilnic, însă ele stau în Croby, Anglia fără niciun kilometru parcurs.

În aceste parcări mașinile se distrug cu timpul. Ele nu mai pot fi pornite în orice moment și necesită intervenția specialiștilor.

Industria automobilistică nu stă pe loc. Mereu sunt elaborate noi tehnologii și modele. Dacă o mașină stă mai mult de 2 ani în parcare, ea nu are șanse de a fi procurată. Aceasta fie va fi dezasamblată, fie va fi zdrobită de presă.

General Motors and Cadillac a început să-și desfășoare procesul de producție în China. Numai că aceste automobile scumpe nu prea sunt vândute în această țară. De aceea, multe suprafețe libere din China sunt ocupate de mașinile americane.

Pe această suprafață de 60 ha din Long Beach, California, se păstrează noile autoturisme de marca Toyota.

Iar acestea sunt noile pickup-uri Ford din Detroit.

Aceste Land Rover-uri Freelander așteaptă în portul Liverpool să fie expediate.

Așa Rover-urile britanice 75 se prăfuiesc într-un depozit din China.

Sursa