Ce se întâmplă cu creierul tău în timpul tricotatului? 7 beneficii ULUITOARE ale acestei ocupații captivante!

Mișcările ritmice din procesul tricotării își fac treaba. În timpul acestei activități fascinante, o persoană pare să cadă într-o transă. Mâinile sunt ocupate, capul este liber și plin de gânduri inutile, mintea este într-o stare stabilă de echilibru…

Tricotarea este o practică contemplativă de meditație și concentrare, o chestiune fără de care milioane de femei din întreaga lume nu își imaginează viața. Neurologia a recunoscut că tricotatul este ca o nouă yoga – atât de puternic este acest hobby încât îi influențează într-o anumită măsură pe fanii săi. Yoga pentru creier – sună foarte impresionant!

Studiile arată că tricotarea, precum și coaserea, țeserea și broderia, dezvoltă atenția și au multe în comun cu meditația. În timpul meditației și a lucrărilor de desen, aceleași zone ale creierului devin active. Impactul pozitiv al meditației asupra sănătății și abilităților mentale a fost dovedit de mai multe ori, dar tricotarea nu a primit suficientă atenție înainte.

În timpul studiului online, care a implicat mai mult de 4.000 de femei caretricotează din întreaga lume, a constatat că starea de fericire apare foarte des în timpul tricotatului. Relaxarea, ameliorarea stresului, realizarea creativă devin disponibile pentru persoanele implicate în lucrul cu acele de tricotat.

Datorită acestui hobby, nivelul de anxietate este redus semnificativ. De aceea, în antichitate femeile, a fost obișnuite să se ocupe cu acest hobby, deoarece lucru calmează incredibil sfera emoțională și dă un sentiment mult așteptat de echilibru.

Beneficiile tricotatului:

1.Starea mentală se va îmbunătăți, rezolvarea problemelor psihologice va prelua mai puțin din resursele tale mentale.

2.Mintea și concentrarea vor deveni însoțitorii tăi constanți.

3.Dezvoltarea abilităților motorii fine îți vor oferi posibilitatea de a efectua sarcini complexe de uz casnic, în fața cărora ai lăsat în jos mâinile.

4.Creativitatea ta se va dezvolta și te va încânta cu manifestări neașteptate.

5.Stimularea de sine va ajunge la un nou nivel – un sentiment de mândrie pentru munca executată frumos și încrederea în sine îți vor da un sentiment de importanță.

6.O modalitate ușoară de a dezvolta răbdarea și perseverența este tricotarea.

7.Memoria ta va deveni mult mai bună, iar creierul va lucra mai repede.

Sursa