Ce să nu spui niciodată la un interviu de angajare: 5 fraze extrem de periculoase

Aceste cuvinte îți pot strica ușor reputația, scrie consultantul Liz Ryan în rubrica sa a revistei Forbes. Evită-le!

Uneori se întâmplă să participi la un interviu de angajare oribil, când ai în gând doar: „Eu nu m-aș fi descurcat niciodată cu astfel de atribuții, de ce mai sta eu aici?”. În asemenea cazuri, este indicat pur și simplu să aștepți o pauză sau o întrebare, să mulțumești sincer pentru întrevedere și să explici respectuos că nu te consideri potrivit pentru această funcție.

Dar există și cazuri, când chiar ești interesat de ofertă și te crezi potrivit pentru ea. În aceste momente este foarte important să nu strici totul cu o frază nelalocul ei.

Iată 5 fraze pe care să nu le spui niciodată la un interviu:

1. Eu știu că sunt potrivit pentru această funcție

Tu nu lucrezi în această companie. Tu te cunoști pe tine, dar nu cunoști într-atât de mult despre acest business. Angajatorul este cel care va decide dacă te potrivești sau nu. Iar aceste cuvinte, că ești cel mai potrivit, sună ignorant și neprofesionist.

2. Oferiți-mi o șansă

Cu toții au nevoie de o șansă, însă nu e cazul să spui despre asta la interviu. Nimeni nu te va angaja din milă și nici tu nu cred că ți-ai dori acest lucru. Te vor angaja numai dacă vei da de înțeles că ești capabil să faci față sarcinilor și înțelegi ce ai de realizat.

Nu trebuie să aștepți acte de binefacere, compasiune sau vreo favoare. Decide referitor la poziția în care te vei simți încrezător și referitor la care îți dai seama că vei putea fi de folos.

3. Cât de bine ar fi să lucrez împreună cu dvs.

Uneori, atât de mult dorim să fim acceptați, că pășim pe căi periculoase. Un intervievator bun se concentrează pe o discuție interactivă. El nu se conduce de scenarii. El foarte serios comunică despre aspectele practice și filosofice ale postului.

Iar dacă tu în acest timp de gândești: „Cât de mult aș vrea să lucrez cu acest tip!” – mai bine nu spune nimic despre asta. Orice  manager a auzit astfel de replici nu o singură dată. Iar respectul față de tine s-ar putea diminua, din cauza asta.

4. Dacă voi fi angajat, eu voi lucra atât cât este nevoie – și zi, și noapte

Să vii cu promisiunea că îți vei jertfi viața personală pentru muncă nu e deloc relevant. Oamenii încrezători nu roagă și nici nu vorbesc despre eventualitatea de a sta la serviciu zile întregi. Adevărata ta valoarea nu este posibilitatea de a sta lipit de scaun, ea constă în intelectul și creativitatea ta.

5. Eu am mai făcut acest lucru până acum

Fiecare persoană, fiecare candidat, fiecare conducător și fiecare organizație se deosebesc una de alta. Nu spune că ai mai făcut asta de o mie de ori. Din potrivă, întreabă prin ce se deosebește această companie de altele. Întreabă ce e cu adevărat important pentru această instituție. Nu da de înțeles că tu știi cu cine ai de a face și știi cum să le rezolvi problemele.

Sursa

error: Content is protected !!