Ce plante trebuie să folosiți pentru bani, fericire, iubire, alungarea energiilor negative și multe altele

Felurite plante, flori, fructe, tulpini sau rămurele (nuiele) sunt întrebuințate de popor ca amulete, având fiecare o destinație specială: de a feri corpul de anumite boli sau alte neajunsuri, de a-l feri pe om de farmece dușmănoase, de a-i aduce noroc, etc. Cine le poartă asupra sa e păzit de multe rele, care pândesc la tot pasul.

1. Mușețelul poate fi luat ca ceai pentru a acționa ca relaxant în activitatea psihică. Acesta poate fi, de asemenea, utilizat în plicuri și perne pentru visele psihice și prevenirea coșmarurilor; aduce noroc, dragoste și fericire.

2. Florile de iasomie aduc noroc și bani.

3. Trifoiul cu patru foi este un semn foarte des întâlnit la multe popoare, aducător de noroc. Unele legende spun că trifoiul cu patru foi este singurul lucru pe care Eva l-a luat cu ea când a fost izgonită din Paradis. Vitele pasc mai bine și se îngrașă mai repede când sunt hrănite cu trifoi.

4. Nucşoara protejează de reumatism şi atrage norocul.

5. Coriandrul este folosit ca și protector împotriva bolilor, de asemenea în ritualuri în care se solicită împlinirea unor dorințe.

6. Dacă porți cu tine o crenguță de stejar, vei fi protejat de orice necaz. O crenguță de stejar agățată în casă are rol protector.

7. Dacă plantezi o ghindă de stejar la lumina lunii, vei atrage norocul la bani. Femeile care poartă cu ele permanent o ghindă de stejar au șanse mari de a deveni mame (rol benefic pentru fertilitate).

8. Semințele de mac sunt talisman de prosperitate. Purtat permanent la tine, atrage norocul la bani.

9. Dacă porţi o crenguţă de busuioc în portofel, vei avea noroc la bani.

10. Eşti protejat în timpul călătoriilor dacă ai la tine puţină tătăneasă.

11. Lăcrimioara este folosită în ritualuri pentru a crește voința și pentru a aduce succes pe plan profesional.

12. Usturoiul agăţat undeva în încăpere ţine spiritele negative departe de casă (mai ales în cazul caselor noi).

error: Content is protected !!