Ce legătură are cancerul cu egoismul? Iată cum motivează unii cercetători apariția acestei boli distrugătoare

Orice fenomen pe lumea asta este o parte componentă a unui sistem mai superior. De exemplu, fiecare persoană este membru al unei familii, dinastii, aparține unei națiuni, țări și într-un final Universului. Totul este legat, la fel cum și organele corpului sunt formate din celule și vrem să credem că fiecare dintre ele trăiește cu scopul de a îndeplini o funcție benefică întreg organismului nostru.

Însă orice legătură poate fi sau de supunere sau de dominare, întrucât celui de jos îi este predestinat să-l slujească pe cel de sus și numai omul poate să aleagă între a se ridica la nivel dumnezeiesc prin iubire, astfel progresând sau a pune în capul mesei egoismul și astfel să degradeze.

În secolul nostru, mai ales în țările înalt dezvoltate, crește numărul oamenilor bolnavi de cancer. Studiile științifice arată că celulele canceroase nu pătrund în organism din afară, acestea sunt acele celulele proprii organismului care anterior își îndeplineau funcția vitală. Însă într-un anumit moment, acestea renunță să mai slujească organele, încep să se înmulțească rapid, trec granițele morfologice, își plasează peste tot „puncte de control”( metastaze) și încep să„înghită” celulele sănătoase.

Tumoarea malignă foarte repede crește și pentru asta ea are nevoie de oxigen. Însă respirația este un proces comun și celulele canceroase funcționează după pricipiul egoismului, de aceea lor nu le ajunge oxigen. Atunci tumoarea trece la o formă autonomă, mai primitivă de respirație – fermentația. În acest caz, celula poate „hoinări” și respira de sine stătător, separat de organism. Iar tot acest proces se termină cu aceea că tumoarea canceroasă distruge organismul și moare împreună cu el. Deși inițial, celulele canceroase cresc și se dezvoltă foarte rapid, chiar mai bine decât celulele sănătoase.

Așadar, concepția de libertate și nemurire a celulei canceroase este greșită. Iar greșeala constă în faptul că chiar dacă începutul pare a fi unul de succes, tinzând spre dezvoltarea egoistă celulele ajung să moară. Experiența spune că egoismul este autodistrugere, iar cu timpul și distrugerea celor din jur.

Totuși, orice celulă trebuie să aibă grijă mai întâi de sine, în special, cea sănătoasă. Atunci prin ce se manifestă psihologia celulei canceroase și unde e granița dintre egoism și iubire? Celula sănătoasă întotdeauna oferă mai mult decât primește, ea slujește pentru binele organismului. Biologii spun că aceasta oferă 80% organismului, iar 20% le păstrează pentru ea.

După acest pricipiu ar trebui să trăiască și oamenii. Noi trebuie să oferim mai mult decât primim.

Există unele date științifice care demonstrează că atunci când omul trăiește cu iubire în suflet, toate organele funcționează în armonie. Iar omul zgârcit, invidios și egoist declanșează cu emoțiile sale negative un proces biochimic distrugător și astfel își distruge organismul.

Așadar, îți rămâne să alegi cu cei vrei să trăiești, cu iubire sau cu egoism…

Sursa