Ce fel de miere ajută cel mai bine și în ce cazuri: 9 tipuri, pe care vei ști când să le consumi

Medicii cu experiență, care știu ce conține mierea și care sunt proprietățile ei o recomandă pacienților în diverse situații. Fie că e vorba de vârstnici sau celor epuizați, care au nevoie de o recuperare rapidă. Cu același scop, mierea este indicată și sportivilor pentru o restabilire maximă a energiei.

Există mai multe tipuri de miere, însă cele mai multe proprietăți vindecătoare le are mierea din flori. Iar aceasta depinde de tipul de floare din care albina a strâns nectarul.

Mierea de salcâm este folosită contra tusei și ca remediu antiseptic. Această miere este lichidă, aproape transparentă, cu un gust foarte plăcut.

Mierea de trifoi alb lichefiază sângele, grăbește circulația sangvină, scoate inflamațiile organelor interne. Are acțiune expectorantă și calmantă.

Este indicată în tratamentul stenocardiei, hipertensiunii, trombozei coronariene, bronșitei, tuberculozei, reumatismului, tusei cronice, migrenei, insomniei, precum și în perioada menopauzei sau ca stimulator pentru lactație.

Mierea de hrișcă are o aromă și un gust specific ( „gâdilă” în gât). Este de culoare galben închis, cu nuanțe de roșu.

Când se cristalizează, aceasta se transformă într-o masă granulată. Este foarte bună pentru întărirea mușchilor cardiaci, în profilaxia și tratamentul ischemiei, stenocardiei și a altor probleme de inimă.

Mierea de castan poate fi deschisă sau închisă la culoare, foarte lichidă, amară și cu un gust nu prea plăcut.

Are proprietăți antimicrobiene puternice și este recomandată în cazul afecțiunilor tractului digestiv, intestinal și a rinichilor.

Mierea de tei are un efect calmant, tratează tusea și te scapă de insomnie. Este recomandată în cazul gripei, inflamațiilor intestinului și vizicii urinare. Este unul dintre cele mai gustoase tipuri de miere.

Mierea de mentă are acțiune analgezică, antispastică, îmbunătățește digestia, se recomandă și în cazul dischineziei vizicii biliare și a tractului gastro-intestinal.

Această miere miroase frumos a mentă și este de o culoare oranj-roșie.

Mierea polifloră este un tip de miere care contribuie la îmbunătățirea tuturor funcțiilor organismului, întrucât adună proprietățile a sute de plante. Are acțiune antiinflamatoare, antimicrobiană, antialergică, calmantă ș.a.

Mierea de conifere este minunată în cazul bolilor pulmonare și a problemelor sistemului renal. Are un gust deosebit, foarte cleios.

Mierea de tutun se produce în zonele unde se cultivă tutunul. Este de culoarea maro și are un gust foarte intens de tutun, de aceea nu este destinată consumului. De obicei, ea este folosită la aromatizarea tutunului, având în vedere și acțiunea sa antimicrobiană.

Sursa