Cât e de ușor! Iată cum trebuie să gândești și să vorbești ca să fii și înțelept, și bogat!

Prima impresie despre om ne-o facem imediat ce începe să vorbească. Vorbirea îl reprezintă pe om. Există o legătură strânsă între modul de gândire și cel de exprimare, între creier și trup, între creier și suflet. Sănătatea mentală, trupească și sufletească creează personalitatea omului în funcție de armonia celor trei stări.

În psihologia budistă se spune că vorbirea e principalul factor care duce la pierderea energiei din organism. Religia creștină ne învață în același timp, că important nu e ceea ce îți intră în gură, dar ceea ce iese. Mulți călugări, de exemplu, își petrec o bună parte din viață în singurătate pentru a evita discuțiile fără rost. Vorbele goale sunt considerate drept obstacol în calea dezvoltării spirituale și materiale.

Cum vorbești, așa trăiești.

Cercetătorii științifici au demonstrat că erorile verbale nu sunt întâmplătoare ele fiind provocate de afecțiuni ale dezvoltării mentale. Omul care se bâlbâie are dereglări emoționale.

Dacă vrei să tinzi spre perfecțiune trebuie să devii în primul rând, un medic pentru tine însuți(ăți), care să aibă grijă permanent de propria-ți sănătate. În al doilea rând, trebuie să înveți gramatica limbii. În al treilea rând, trebuie să devii filosof, încercând să-ți curăți conștiința de adevăruri absolute.

De capacitatea modului de exprimare depinde sănătatea și bunăstarea omului. Acest lucru nu se referă doar la oamenii duhovnici, dar și la cei care vor să-și îmbunătățească starea materială.

Dar cum anume trebuie să vorbești ca să obții ceea ce vrei!?

Trebuie să știi că de modul în care îți exprimi gândurile depinde karma ta. Ține minte – atunci când critici pe cineva, atragi karma lui negativă și calitățile lui proaste. Și invers, – atunci când lauzi pe cineva și-i dorești binele, atragi calitățile lui pozitive. Așa funcționează legea karmei. Cel care te critică nu face decât să-ți transmită calitățile lui bune. În același timp, tu îi transmiți calitățile tale negative. Așa că e bine când ești criticat. Ceea ce-l încurcă pe om să prospere e invidia și egoismul. Pentru că aceste calități îl încurcă să-l vorbească pe cineva de bine.

Un lucru important!

O înțelepciune spune că ai puține șanse să obții ceva dacă dezvălui cuiva planurile tale. Cel care vorbește mai puțin obține mai mult. El pierde mai multă energie.

O regulă simplă!

Dacă ai făcut cuiva un bine, iar apoi te-ai lăudat cu asta, – nu ai făcut decât să pierzi karma pozitivă pe care o aveai. Lăudăroșii nu obțin multe în viață.

Nu te justifica!

Cu cât omul se justifică mai mult, cu atât mai mult își demonstrează nivelul scăzut al intelectului. Așa deci, trebuie să înveți să tolerezi criticile celor din jur.

error: Content is protected !!