CÂT de principială eşti? ARTA de a fi FERICITĂ presupune susţinerea propriilor principii şi refuzul mediocrităţii

Să fii indiferentă – nu e bine. Oamenii vor să fii mereu receptivă, să accepţi lucrurile aşa cum sunt. Poate în unele aspecte ale vieţii aşa şi trebuie să trăim, însă , cu siguranţă, nu în toate.

Sunt sfere ale vieţii în care nu trebuie să accepţi mediocritatea. Pentru unele lucruri trebuie să lupţi.

Oamenii care nu ştiu să trăiască aşa precum îşi doresc, te fac să te simţi stingherită, pentru că tinzi spre un ţel. Ei ar putea să te numească snob/snoabă, egoistă, pur şi simplu, pentru faptul că aspiraţi spre ceea  ce vă face fericită, spre fericire.

Dacă vei trăi agitându-te mereu în legătură cu felul în care te văd ceilalţi, ce gândesc ei despre tine, atunci veţi avea multe de pierdut.

Dacă dorinţa de a trăi frumos şi fericit îi sperie pe semenii tăi, atunci nu au decât să se dea la o parte. Dacă principiile tale ei nu le înţeleg, lăsă-i şi continuă-ţi drumul. Cu cât mai multe compromisuri faci, cu atât stagnezi mai mult sau deviezi de la drumul tău, de la fericirea ta.

Este şi aceasta o calitate: să cunoşti momentul şi cazul când trebuie să mergi la compromis şi cazurile când nu trebuie să te laşi compromisă. O femeie cu caracter ştie să-şi apere principiile şi să spună lucrurilor pe nume ori de câte ori ceva nu merge în direcţia bună, ori de câte ori simte că este ceva contrar principiilor sale.

Viaţa ta ar trebui să fie oglinda a ceea ce iubeşti tu, a ceea ce te face fericită. Nu trebuie să eziţi să le spui aceasta oamenilor: ce îţi place şi ce nu îţi place, ce îţi convine şi ce nu. Altfel, dacă vei arăta indiferenţă , vei primi – rezultatul indiferenţei. Totul e simplu. 

Există milioane de lucruri, pe care nu le poţi controla, nu le poţi influenţa, ci pur şi simplu – le accepţi. De obicei, acestea sunt legate de ceilalţi: de atitudinea lor, de felul în care gândesc sau simt ei. Niciodată nu ar trebui să ai aşteptări de la ceilalţi, pentru că nu puteţi să-i influenţaţi sau să schimbaţi faptele lor.

Ce poţi să schimbi cu adevărat? Poţi să-ţi schimbi principiile şi poţi să filtrezi ceea ce primeşti în viaţa ta.

Aşa că, sfatul este următorul: nu rămânea cu oamenii care te folosesc doar ca pe un companion ca să nu bea singuri ori să nu se simtă singuri. Nu reţine bărbaţii neprincipiali, care nu se ţin de cuvânt şi te fac să aştepţi. Şi nu accepta niciodată o cafea de proastă calitate. Mai bine, scotoceşte prin buzunare, şi ia-ţi una mai bună, de calitate superioară!

Viaţa este prea scurtă ca să pierzi timpul pe lucrurile inutile şi care te epuizează.

Destul cu indiferenţa! Concentraţi-vă asupra a ceea ce ce puteţi să faceţi pentru a fi cu adevărat fericite!

Vă dorim să fiţi fericite!

Sursa

error: Content is protected !!