Care este cuvântul-cheie al vieții tale? Extrage-l din subconștient printr-un test simplu și distractiv

Am aflat recent despre testul asociativ a lui Jung, l-am încercat și am descoperit cuvântul-cheie ce mă caracterizează la moment, de aceea vi-l recomand și vouă.

Puterea subconștientului este colosală: ea este în stare să producă schimbări, creând o nouă realitate confortabilă pentru om. Însă pentru aceasta trebuie „să prietenești” cu subconștientul, să-l înțelegi, să-i descifrezi sugestiile…

Îți propun acest exercițiu, care te va ajuta în acest sens. Pentru asta, va trebui să te afli într-o stare de liniște și singurătate, fiind doar tu și gândurile tale.

Ia o foaie albă, poziționeaz-o pe orizontală și pune 16 puncte pe verticală la marginea stângă a foii. În rând cu fiecare punct, scrie primul cuvânt (substantiv, la singular) care îți vine în minte. Scrie orice, chiar dacă îți pare stupid și nerelevant. Unica regulă e ca acestea să nu se repete.

După ce ai scris cele 16 substantive, pentru fiecare pereche de cuvinte alăturate fă câte o asociere. În acest caz, te vei baza pe intuiție și nu pe spontanietate, astfel vei scrie cuvântul care-l crezi potrivit și nu primul venit în cap. În rezultat, vei primi deja 8 cuvinte și vei repeta exercițiul. Adică vei scrie cuvântul asociativ pentru perechile de cuvinte alăturate și tot așa până vei ajunge la ultimul cuvânt, care și va fi „cheia”.

Acest cuvânt te va ajuta să te descurgi în problemele pe care le ai și să scapi de influențele negative. S-ar putea ca acest cuvânt să-ți sugereze ce să faci mai departe sau să dea naștere unei idei, prin care să înțelegi mai bine ceea ce se petrece în jurul tău. Uneori e mai bine să aștepți, să te mai gândești, să analizezi situația. Dacă, după acest exercițiu, vei ține în minte cuvântul-cheie încă o zi-două și vei încerca să-l aplici în diferite aspecte ale vieții tale, s-ar putea să ai foarte multe gânduri, care te vor ajuta să te înțelegi mai bine pe tine și subconștientul tău.

Poți repeta acest exercițiu o dată pe lună, nu mai des, pentru a nu încurca aceste asociații între ele.

Sursa