Capricioasă dar minunată: Cum să faci orhideea să înflorească abundent!

Orhideea este considerată simbolul feminității și frumuseții. Nu este surprinzător faptul că mulți sunt gata să păstreze o astfel de plantă în casă. Singura problemă este că suntem prea obișnuiți cu florile de ghiveci nepretențioase pentru a face față orhideei capricioase. Din acest motiv, chiar dacă aceasta înflorește ne bucură prea puțin cu florile ei minunate.

De fapt, îngrijirea acestei plante nu este atât de dificilă cum se crede. Principalul lucru este să faci totul corect. Iar dacă nevoia de a petrece puțin timp îngrijind o floare nu te sperie, atunci există șanse să admiri toată frumusețea și delicatețea ei.

Înflorirea orhideei

Primul lucru la care a trebui să atragi atenția este temperatura camerei. Orhideea adoră căldura și nu suportă frigul, de aceea temperatura optimă pentru creșterea acestei plante oscilează într-un interval destul de confortabil pentru oameni: de la 18 la 28 de grade. Și este mai bine ca în timpul zilei temperatura aerului să fie cu aproximativ 5 grade mai mare decât noaptea.

Ce trebuie să faci pentru ca orhideea să se simtă bine în casă? Ferește planta de limina directă a soarelui. În caz contrar, arsurile pe frunze sunt inevitabile. Prin urmare, planta nu trebuie amplasată în partea de sud a camerei.

Un rol important îl joacă și udarea corespunzătoare. Cineva crede că este mai bine să udăm planta o dată în plus, decât să o uzi prea rar. Această abordare este destul de acceptabilă pentru alte plante, dar nu și pentru orhidee.

Problema este că udarea excesivă face ca solul să devină prea umed, ceea ce provoacă putrezirea rădăcinilor orhideei. De exemplu, vara, poți să uzi planta o dată la 7 zile, iarna – nu mai des de 2-3 ori pe lună. Dar cel mai bine este să te orientezi după starea plantei. Dacă observi că florile inferioare încep să se ofilească, atunci probabil nu are umiditate suficientă. Același lucru este valabil dacă frunzele se înmoaie și se lasă în jos, asta înseamnă că trebuie să o uzi.

Cea mai reușită metodă de a uda orhideea este să scufunzi complet sistemul de rădăcini în apă. Acest lucru este posibil datorită designului special al ghiveciului, care are găuri dedesubt iar pe dinafară un vas mai mare.

O asemenea construcție îți permite să scoți cu ușurință vasul interior și în loc de udarea obișnuită să-l pui în recipientul cu apă, adăugând și îngrășăminte. Este suficient să-l lași astfel timp de 15-20 de minute, astfel încât tot conținutul să fie saturat de umiditate.

Aceste câteva mici secrete de îngrijire vor face posibil ca orhideea ta să înflorească abundent, decorându-ți în mod deosebit casa!