Când ți-e dor de primăvară: Crește lalele și narcise în vază și bucură-te de ele anul împrejur!

Pe timp de iarnă, când îți este atât de dor de mirosurile și culorile de primăvară, poți găsi o soluție care va grăbi venirea acestui anotimp în casa ta: să crești lalele și narcise în vază, în apă fără sol. Eu mi-am propus să fac acest experiment și să cresc bulbii de flori acasă până la 14 februarie și 8 martie, pentru a le dărui oamenilor dragi.

Cum să crești bulbi de flori în condiții casnice

Cultivarea bulbilor de flori este destul de simplă și interesantă în același timp, poți face acest lucru împreună cu copiii. Bulbii de lalele și narcise de soiuri obișnuite costă destul de ieftin și pot fi achiziționați în magazinele specializate anul împrejur.

Vei avea nevoie de:

Bulbi de lalele, narcise, zambile, gladiole, amaralis.

Orice tip de recipiente decorative: vaze, căni, ulcioare, salatiere și chiar veselă de cristal.

Pietricele decorative, sticle, nisip colorat, mărgele de plastic, nasturi, mușchi, „alge” decorative.

Ingredientul secret pentru tulpini rigide (mai multe detalii mai jos).

Instrucțiuni:

Înmoaie bulbii cu rădăcina în jos în apă caldă cu biostimulator pentru creșterea plantelor (acesta va ajuta florile să se trezească). 2 ore sunt suficiente.

Aranjează un strat de pietricele pe fundul recipientului. Pune bulbii cu rădăcina în jos, întărește-i cu un alt strat de decor.

Cozile bulbilor trebuie să fie libere de pietricele.

Toarnă apă în recipient, astfel încât abia să atingă locul viitoarelor rădăcine. Nu e cazul să acoperi întregul bulb deodată, deoarece poate începe să putrezească mai devreme decât să germineze.

Ține recipientul departe de pervazul luminos. Atunci când rădăcinile albe vor începe să crească în jos, adaugă mai multă apă.

Ai grijă de nivelul lichidului din vază – florile cu bulbi cresc repede și au nevoie de multă apă.

Frunzele verzi ar trebui să apară în câteva zile. După asta, vaza poate fi mutată la lumină și căldură.

Cum să împiedici tulpina să cadă?

Adaugă alcool în apă:

20% al. = 3 părți de apă la 1 parte de alcool
25% al. = 4/1
30% al. = 5/1
35% al. = 6/1
40% al. = 7/1

Dacă apa se învechește poți plasa recipientul sub apă curgătoare în baie și clăti.

Bulbii de narcise pitice, și nu numai, pot fi plantați în nisip sau în pietricele mărunte în cojile de ouă. Decorarea unui astfel de „ghiveci” va fi mușchiul sau iarba decorativă. Astfel de compoziții minunate de primăvară pot fi dăruite de Paște.

Păcat că bulbii înfloresc doar o singură dată, dar creșterea lalelelor și narciselor în vază în calitate de buchet va deveni o experiență plăcută.