“Când, dacă nu acum?” 10 întrebări care îți vor schimba viața și afacerea spre bine

Întrebările pe care ți le pui determină calitatea vieții tale. Oamenii de succes din toate sferele vieții se unesc prin capacitatea de a-și pune întrebări bune. Noi am colectat cele mai bune întrebări care te vor ajuta să scapi de depresie, să-ți ridici limitele interne și să gândești diferit. Acestea sunt folosite de unii lideri de succes pentru a face față problemelor întâlnite în calea lor.

1.Ce se va întâmpla dacă vei simplifica unele momente?

Oamenii au tendința de a complica excesiv situația sau problema, atunci când nu este necesar. Oamenii nu observă acest lucru, deoarece nu se întâmplă imediat. Când întâmpini o problemă, trebuie să găsești o soluție la ea, dar nu să dai bir cu fugiții. Întrebarea: „Cum pot simplifica,“ sau „? Ce s-ar întâmpla dacă aș simplifica“, a salvat sute de ore în angajarea cadrelor didactice și a permis dublarea afacerilor oamenilor de succes.

2.Ce poți face pentru a-ți atinge obiectivul pentru următorii 10 ani în următoarele șase luni?

Dacă crezi că ești ambițios, probabil că încă nu ți-ai pus această întrebare. Peter Thiel te sfătuiește să-ți elimini  limitele interne. Acest lucru nu înseamnă că poți atinge într-adevăr obiectivul pe termen lung în șase luni, dar îți va da forța să depășești posibilitățile actuale și să determini pașii necesari pentru atingerea scopului tău. Nu contează cât de grea este întrebarea, ea te va ajuta să gândești mai mult și să fii mai îndrăzneț.

3.Dacă aceasta ar fi ultima mea zi de pe Pământ, ai putea fi mândru de ea?

Cei mai mulți dintre noi trăiesc ca și cum ar trăi pentru totdeauna. Toți, în adâncul sufletului știu că nu este așa, dar continuă să trăiască în acest fel. Scopul acestei întrebări nu este să te deranjeze, ci să-ți amintească realitatea. Această întrebare te va motiveaza în fiecare zi să lucrezi cu o dedicare deplină și să tratezi oamenii cu respectul, pe care ei îl merită.

4.Care este de cealaltă parte a fricii?

Această întrebare poate fi aplicată în două moduri. În primul rând, avem tendința de a exagera temerile noastre, de a face mai mult decât sunt cu adevărat. Când ne este frică să mergem pe scenă pentru a vorbi cu publicul sau pentru a spune cuiva ce simțim într-adevăr, probabilitatea de a suferi fizic este aproape de 0%. Iar cealaltă parte a fricii este aceea de a nu face nimic. Ori de câte ori nu dorești să-ți asumi o anumită sarcină, pentru a efectua o conversație sau să iai o decizie, este un semn că ar trebui să o faci imediat.

5.Dar ce va fi dacă…?

Derek Sievers are o abordare unică a afacerilor și o filozofie unică a vieții. Unul dintre cele mai populare articole este despre ceea ce el numeste “da, la naiba!” Sau “nu”. Ideea este că te simți copleșit și epuizat pentru că spui “da” prea mult. În rezultat, ești copleșit de un număr mare de oportunități “bune”, în loc să te concentrezi pe cele mai bune. Spune-ți: “Asta este” da, naibii! Acest lucru te va ajuta să spui “nu” aproape tuturor și să deschizi noi oportunități care te vor inspira cu adevărat.

6.Există ceva care va face totul mai ușor sau nu este atât de necesar?

Acesta este un alt mod de a formula întrebarea lui Peter Thiel. Această întrebare a schimbat radical modul în care oamenii de afaceri își gestionează timpul. De exemplu, atunci când dezvolți o strategie pentru a intra pe piață, există sute de tactici pe care le poți aplica. Întrebare este un marketing de conținut. Dacă ai putea dubla, tripla publicul tău, ai putea crește mai repede și ai putea să reduci costul atragerii clienților și să crești pe termen lung.

7.Când, dacă nu acum?

Tactica “Când, dacă nu acum” a fost folosită de mulți lideri, dar Eckhart Tolle, autorul cărții “Puterea prezentului”, la popularizat-o. Liderii își pun această întrebare de fiecare dată când doresc să amâne o decizie sau o sarcină importantă. Întrebarea “când” sugerează că trebuie să faci totul atunci când trebuie.

8.Cum mă pot asigura în caz de eșec?

Cunoscut în ochii publicului ca aventurier, Richard Branson diferă de asemenea prin faptul că întotdeauna se pregătește pentru eșecuri posibile. Înainte de a lansa Virgin Airways, el a fost de acord cu Boeing că va returna toate avioanele, dacă ceva nu merge. Astfel, el nu a fost împovărat de cheltuieli grele fixe, ceea ce ar putea să-i paralizeze afacerea și chiar și în cel mai bun caz el nu s-a ales cu pierderi.

9.Este ceva care s-a întâmplat într-adevăr, sau este o poveste?

O mare parte din ceea ce considerăm a fi evenimente reale este doar o poveste pe care fiecare și-o pictează ​​în capul său. Nu este neapărat vina ta, deoarece fiecare are propria experiență. Nu trebuie să intri în panică, dacă ceva nu merge așa cum ți-ai propus. Trebuie să înfrunți situația cu îndrăzneală.

10.Ce se întâmplă dacă fac opusul?

Pentru a face ceva cu adevărat semnificativ, trebuie să acționezi diferit de ceea ce fac ceilalți. Cu toate acestea, înotul împotriva curentului, te confruntă cu o mulțime de conflicte, întâlnindu-i pe oamenii și care doresc să te înece. De aceea este mai ușor să fii de partea majorității, dacă nu te înjosi.

Sursa

error: Content is protected !!