Călugăr Shaolin: 10 sfaturi pentru a rămâne sănătos și tânăr!

Spunem adesea că sănătatea este cea mai mare bogăție a noastră. Dar câți oameni nu numai vorbesc despre sănătate, dar și fac ceva pentru a o consolida? Dacă dorești cu adevărat să întreprinzi ceva, trebuie să începi astăzi.

Pentru a te ajuta să rămâi pe calea care duce către sănătate, îți propun să citești un fragment din unul dintre textele Shaolin. A fost scris de un călugăr, maestru în arte marțiale și o persoană foarte înțeleaptă. Iată cum să îți menții sănătatea și tinerețea pentru o perioadă îndelungată de timp:

1.Nu te gândi prea mult. Gândurile excesive îți consumă energia și te pot face să arăți mai bătrân.

2.Nu vorbi prea mult. Majoritatea oamenilor fie vorbesc, fie fac. Mai bine este să faci, decât să vorbești.

3.În timpul muncii, fă o mică pauză la fiecare 40 de minute. Faptul că te uiți continuu la ceva poate dăuna ochilor tăi, organelor interne dar și liniștii interioare.

4.Când ești fericit, trebuie să-ți controlezi fericirea. Dacă îți pierzi controlul, atunci îți este afectată energia internă.

5.Nu te îngrijora prea mult și nu te enerva, acest lucru îți afectează ficatul și intestinele.

6.Nu exagera cu mâncarea. Asigură-te întotdeauna că te-ai ridicat puțin flămând de la masă, deoarece obiceiul de a mânca prea mult poate dăuna splinei.

7.Atunci când faci ceva, fă-o minuțios. Nu te grăbi niciodată. Amintește-ți de proverbul „Grăbește-te încet și vei ajunge mai repede la destinație.”

8.Dacă îți antrenezi doar corpul și nu experimentezi efectele meditației, îți vei pierde echilibrul și vei deveni nerăbdător. Astfel îți pierzi energia Yin din corp. Gimnastica Qigong te ajută să restabilești echilibrul între Yin și Yang.

9.Dacă nu îți antrenezi corpul și nu faci decât să meditezi, atunci foarte curând îți vei irosi toată energia Yang, iar acest lucru îți va aduce multe boli.

10.Shaolin Kung Fu este conceput pentru a echilibra energia Yin și Yang. Nu contează cât de mult timp practici aceste exerciții, important este să simți de ce anume are nevoie corpul tău.