În California s-a construit un complex rezidențial unde pot locui oamenii străzii, dar cu anumite condiții!

California este unul dintre cele mai însorite și bogate state americane. Aici se află Hollywood-ul și Silicon Valley. Dar, pe lângă un număr mare de oameni bogați, aici există și o mulțime de săraci lipsiți de adăpost.

Autoritățile orașului San Jose au decis să reducă numărul persoanelor fără adăpost, construind pentru ei un întreg complex rezidențial numit „Bridge Housing Community” (BHC). Din bugetul orașului au fost alocate trei sute de mii de dolari pentru realizarea acestui proiect. BHC include patruzeci de case mici și una mare, care funcționează ca o casă de club.

Aceste căsuțe sunt cu adevărat foarte mici – doar șapte metri pătrați fiecare. Dar, separat există o cameră de baie și duș, precum și toaletă. Vara, locuitorii se pot bucura de aer condiționat. În general, condițiile de viață sunt destul de acceptabile. Fiecare locuință dispune de mobilier și lenjerie de pat.

Casa de club include o sală de mese, spălătorie, uscătorie, sală de calculatoare cu acces la Internet. În plus, aici este amenajată o bucătărie spațioasă dotată cu toate ustensilele necesare.

Pentru șederea în Bridge Housing Community nu se cere nicio taxă. Mai mult, toate produsele alimentare sunt aduse aici gratuit. Ce-i drept, pentru a se bucura de posibilitatea de a locui aici, pretendenții trebuie să treacă printr-o selecție și să accepte să îndeplinească un șir de cerințe anumite.

Locuitorii complexului nu ar trebui să aibă obiceiuri proaste. Trebuie să aibă un post de muncă oficial. În plus, după ora 22-00 este interzisă părăsirea complexului rezidențial. Să intri pe teritoriu, după această oră, la fel nu este posibil. De asemenea, pe timp de noapte, este interzis să aduci oaspeți.

Cerințele nu sunt chiar atât de dure și destul de realizabile. În acest fel, autoritățile din San Jose vor să ajute oamenii să scape de sărăcie și să renunțe la viață în stradă. Este o încercare de a le oferi o a doua șansă să înceapă o viață nouă.