„Calea Victoriei” – parcul din Irlanda în care se găsesc cele mai ÎNFIORĂTOARE sculpturi

Aproape fiecare dintre noi, cel puțin o dată în viața, a simțit discordie în gândurile sale și a crezut că a pierdut scopul existenței. Victor Langheld a creat în 1989, în Irlanda, o grădină de sculpturi, numită „Calea Victoriei”.

Autorul notează  că „Calea Victoriei” a fost creată pentru persoanele cu vârsta între 28 și 60 de ani, care trăiesc o perioadă de criză în viață, simțindu-se totodată nevoia de a regândi ceea ce se întâmplă. Aceste sculpturi atrag vizual conștiința unei persoane și o fac să se gândească la lucrurile foarte importante, evaluându-și viața.

Procesul de gândire al oamenilor, care vizitează acest loc, începe chiar la intrarea în parc, care reprezintă un vagin și un șarpe. După aceasta, vizitatorul vede sculpturi, care sunt concepute pentru a-l ajuta la înțelegerea semnificației vieții sale.

Prima sculptură pe care o vede vizitatorul este un copil născut dintr-o  grămadă de oase ținute într-o mână.

Urmează o sculptură, care reprezintă o femeie cu pieptul mare, o coadă lungă, care râde și ține în ghearele sale o fată.

Alături este un bărbat care își taie corpul în două cu o sabie, ceea ce reprezintă procesul de autodistrugere.

Este imposibil să nu observi pe Buddha epuizat, stând în poziția „lotus”. În spatele acestei sculpturi este un deget impresionant care iese din pământ, iar pe unghii conține inscripția „creați sau muriți”.

O altă sculptură arată o persoană în nirvană odihnindu-se cu ochii închiși.  Iar cea mai groaznică siluetă se găsește în lacul verde. Este o sculptură a unui vapor, care este pe jumătate scufundat în apă, iar un schelet încearcă să ajungă pe uscat.

Ideea autorului ar trebui să funcționeze eficient și dacă totul ar merge conform planului, atunci o persoană ar trebui să înțeleagă imediat toate valorile vieții sale și să înceapă să urmeze calea cea bună.

Grădina este, de asemenea, completată de statuia zeului înțelepciunii, Ganesha. Aici îl puteți vedea pe Ganesha dansând, cântând la instrumente muzicale, citind și odihnindu-se.

Sursa

error: Content is protected !!