Câinii văzuți altfel: Un fotograf din Lituania realizează ședințe foto mai puțin obișnuite!

Probabil, ai văzut multe ședințe foto cu animale, mai ales unde în rolul principal sunt câinii. Dar proiectul „Under-Dogs” este unul mai deosebit. Acesta a fost realizat cu un an în urmă. Cu toate acestea, fotograful și autorul Andrius Burba a așteptat răbdător până acum, deoarece și-a dorit să prezinte rezultatele odată cu publicarea cărții cu același titlu.

Imaginile surprinse dedesubt, îl arată pe cel mai bun prieten al omului dintr-un unghi neașteptat. Vezi în continuare câteva dintre cele mai interesante fotografii din proiectul „Under-dogs”!

Fotograful originar din Lituania și-a propus să spargă tiparele și să realizeze altfel de imagini cu animale. Anterior, bărbatul a finalizat un proiect numit „Under-cats”, în care a lucrat cu pisicile.

„Pisicile erau foarte drăguțe, dar câinii sunt mai jucăuși. Câinii sunt mai ascultători, ceea ce mă ajută să creez fotografii mai interesante” – a explicat Andrius Burba.

„În timp ce unii câini erau jucăuși pe pământ, ei se schimbau complet pe sticlă și stăteau nemișcați ca o stâncă. Altora nu le era frică să stea deasupra, cu ei a fost ușor și distractiv să lucrez.”

„Din aceste ședințe foto am învățat două lucruri importante: Pisicile se consideră niște zeități, de vreme ce oamenii le hrănesc, le iubesc și le oferă adăpost. În timp ce câinii îl văd pe om ca pe o zeitate, pentru că omul îi hrănește, îi iubește și le oferă adăpost.”

Andrius dispune de un adevărat setup pentru a surprinde imaginile potrivite. Animalele sunt puse pe o masă din sticlă transparentă, sub care stă fotograful, aflat în cursa pentru cel mai reușit cadru.

„După ce am finalizat proiectul „Under-dogs” am decis să merg mai departe cu această idee de underlook. Planurile noastre de viitor sunt grandioase, pentru că intenționăm să lucrăm chiar cu tigri.”