Cabana pe roți dotată cu seră mobilă! Are doar 30 de metri pătrați, dar este casa de vis!

În ultimii ani, dorința americanilor de a reduce dimensiunea imobilelor și de a minimaliza proprietatea personală a crescut semnificativ. Ținând cont de acest trend, multe companii au început să creeze case minuscule mobile care să le permită oamenilor să trăiască în condiții destul de confortabile și în orice loc, unde li se va permite să se parcheze.

Compania Olive Nest a mers și mai departe și le-a oferit adepților minimalismului și mâncării organice nu doar un spațiu de locuit cu toate facilitățile, ci și propria seră mobilă, în care aceștia ar putea să cultive verdeață, fructe și legume chiar în timpul călătoriei.

Cabanele minuscule pe roți oferă o oportunitate unică nu numai de a trăi în afara orașului sau a se odihni în timpul vacanțelor sau în weekend, dar și pentru a călători. Iar cel mai mare avantaj este că în timpul călătoriei, proprietarii vor putea să se bucure nu numai de priveliștea magnifică, ci și de legumele proaspete cultivate în propria seră mobilă.

Casa mobilă „Elsa”, elaborată de compania Olive Nest, este dotată cu o mică seră pe roți. Un astfel de proiect a atras atenția celor care preferă confortul unei case de la țară dar și a grădinarilor entuziaști.

În ciuda faptului că mica căsuță pe roți are o suprafață foarte modestă – doar 30 de metri pătrați, ea este foarte încăpătoare. Dezvoltatorii au avut grijă ca aceasta să prezinte o locuință destul de confortabilă pentru o familie mică.

Întrucât Tiny House a fost creată pentru o utilizare pe tot parcursul anului, pentru construcție au fost folosite materiale cu proprietăți de izolație termică ridicate, s-au instalast panouri solare care pot să asigure o existență complet autonomă.

Pentru a fi cât mai ecologică și a se încadra cât mai armonios în natură, casa a fost construită din materiale naturale. Atât pentru pereții interiori, cât și cei exteriori, s-au folosit plăci și panouri de cedru, precum și pentru mobilier și pardoseală pentru al doilea nivel.

În procesul de amenajare a fiecărei zone, designerii au luat în considerare fiecare milimetru de spațiu disponibil pentru a-l utiliza la maxim.

Sera este integrată într-un ansamblu separat pe roți, care poate fi cărat după rulotă. În același timp, aceasta poate găzdui flori sau o serie generoasă de legume și plante. Pe terasa laterală este amplasat un leagăn de două persoane, unde proprietarii își pot savura cafeaua de dimineață sau se pot bucura de priveliștea pitorească ce îi înconjoară.