Ca ieri cumpărați! Cel mai simplu truc de curățare a tenișilor și adidașilor albi!

Pentru un iubitor de pantofi la modă, o pereche de adidași albi este o adevărată mândrie pe raftul cu încălțăminte. Dar aceștia au un mic neajuns – sunt greu de curățat, iar culoarea inițială practic nu mai poate fi obținută. După ce o dai în bară prima dată, îți este frică să mai cumperi încălțăminte albă în viitor, dar în zadar!

Pantofii albi pot fi înălbiți, indiferent de material, chiar poți scăpa și de petele dificile, dar pentru asta trebuie să ai răbdare și un mic arsenal de soluții la îndemână.

Pantofii din piele

Materialul care este cel mai ușor de îngrijit, deoarece nu absorbe lichidele și murdăria. Vei avea nevoie de: prosoape de hârtie, săpun alb, cârpe de bumbac și un burete de melamină.

Umezește un prosop de hârtie și șterge particulele mari de murdărie de pe suprafața încălțămintei, apoi lasă să se usuce aproximativ 10 minute. Folosește un burete de melamină umed pentru a îndepărta petele și orice murdărie rămasă.

Umezește o cârpă și aplică săpunul pe încălțăminte. Cu mișcări lente lasă săpunul să se îmbibe în piele, întorcând pantofilor culoarea albă. Îndepărtează rămășițele de săpun cu cârpa.

Tenișii 

Nu se recomandă ca încălțămintea din pânză să fie spălată în mașina de spălat, de aceea în ajutor îți vin remediile verificate: oțetul, săpunul și bicarbonatul de sodiu.

1 Metodă: Amestecă 1 lingură de bicarbonat de sodiu și 2 linguri de oțet într-un bol cu apă caldă. Cu ajutorul unei cârpe sau a unei perii, aplică amestecul pe suprafața încălțămintei, până când petele nu se vor curăța. Clătește cu apă curată.

2 Metodă: Cu ajutorul unei cârpe sau a unei perii, spală încălțămintea cu apă caldă și săpun. Lasă pantofii la uscat în aer liber. Pentru a nu se deforma, umple interiorul cu hârtie.

Pantofii din piele întoarsă

Acest material este destul de capricios, se murdărește ușor și își pierde aspectul îngrijit, astfel încât orice tip de încălțăminte din piele întoarsă necesită o atenție deosebită.

Vei avea nevoie de: o cârpă din bumbac, o gumă de șters, prosoape de hârtie, oțet alb și o perie pentru piele întoarsă.

Înlătură umiditatea și murdăria de pe suprafața pantofilor cu o cârpă moale. Cu mișcări ușoare, șterge petele cu radiera. Șterge murdăria cu ajutorul prosoapelor de hârtie umezite. Udă cârpa cu oțet și îndepărtează petele rămase. Întoarce-i aspectul inițial de piele întoarsă cu ajutorul periei.

Reguli pentru îngrijirea pantofilor albi

-Încălțămintea albă trebuie păstrată separat de pantofii de altă culoare.

-Folosește bureți, perii și cârpe diferite pentru fiecare pereche de încălțăminte.

-Nu lăsa niciodată pantofii albi murdari, ci curăță-i imediat după sosirea acasă.