Bursucul de miere – cel mai curajos animal din lume!

Știm cu toții, că animalele în foarte multe situații sunt mai curajoase, decât oamenii. Însă în lumea animală sunt și adevărați recordmeni la acest capitol – de exemplu, bursucul de miere. Acest animal populează Afria și unele zone din Asia. Cu o plăcere deosebită el luptă cu leii, leoparzii, hienele și chiar cu cei mai veninoși șerpi.

Având o anatomie deosebită, unică, acest animal poate rezista tutror atacurilor. În primul și primul rând, e vorba de pielea lui foarte groasă, care are o structură inedită, ea nu poate fi tăiată și absoarbe toată energia loviturii – dacă chiar este aplicată cu un cuțit!

Chiar fiind atacat de un leu, bursucul scapă ușor din dinții acestuia, căci corpul și pielea lui parcă ar exista separat. Dinții leului nu pot să-i spargă pielea, iar făcând câteva mișcări, bursucul de miere scapă ușor din dinți.

Mult mai des, însă, el are de furcă cu alte creaturi extrem de periculoase – șerpii veninoși. În primul rând, ei reprezintă un adevărat deliciu pentru bursucul de miere – îi consumă cu mare plăcere. În luptă cu șarpele bursucul demonstrează cea mai uimitoare trăsătură a organismului său – reîncarnarea.

Fiind înțepat, el poate să cadă la pământ, după ce agonizează și parcă moare. Însă peste jumate de oră el se trezește și începe să pape șarpele, care foarte rar rezistă în lupta cu bursucul, chiar dacă reușește să-l muște.

Savanții nici astăzi nu pot explica această minune, căci să studiezi viața acestor bursuci e foarte greu, ei nu se lasă prinși. Atacă albinele sălbatice în căutare de miere – înțepăturile lor la fel nu au nici o consecință pentru el.

Bursucii sunt foarte activi, toată ziua ei caută hrană, sapă pământul și chiar se urcă pe copaci, dacă șarpele vânat încearcă să evadeze anume prin arbori. Curajul lor nu are limite – chiar un om înarmat nu-l descurajează pe bursucul de miere. Anume pentru această calitate au fost incluși în Guinness World Records.

Sursa

error: Content is protected !!