Bunica din partea mamei e cel mai important om din viața copilului! Află de la specialiști de ce

Bunica din partea mamei are un rol foarte important în viața copilului, scrie Etapa Infantil. Asta nu se datorează doar faptului că ea îi oferă lecții de viață și o iubire nemărginită și nici faptului că este grijulie și plină de căldură, totul e mult mai profund. Această legătură se formează la nivel genetic.

Copiii primesc materialul genetic nu de la părinți, dar de la bunei, așa cum și părinții au primit ADN-ul lor de la străbunici.

De aceea, se întâmplă frecvent că ai noștri copii seamănă cu rudele, care nu mai sunt în viață.

Specialiștii în genetică spun că cea mai mare parte a materialului genetic este moștenit de la bunicile de pe linie maternă.

Însă trebuie de ținut cont că totul este relativ și că fiecare familie este unică. Copilul poate semăna foarte mult și cu bunica de pe linie paternă. Când e vorba de genetică, modul cum vor derula evenimentele este foarte greu de prevăzut.

Însă părinții trebuie să conștientizeze cât de mare este rolul rudelor în soarta copilului, mai ales în ceea ce privește inteligența emoțională.

Potrivit specialiștilor, chiar și acele emoții pe care le-a avut bunica în timpul gravidității, pot influența modul de dezvoltare a copilului fiicei sale.

Trebuie de reținut că familia este un organism întreg, toți membrii ei sunt legați.

Împreună cu genele și emoțiile pozitive, noi le transmitem copiilor și nepoților și bolile, viciile sau predispozițiile spre anumite dependențe.

Din toate acestea trebuie să avem în vedere următorul lucru: nu ne este permis să fim ignoranți în privința sănătății noastre fizice sau psihice. Este cea mai gravă iresponsabilitate, pentru că ne facem rău nu doar nouă, dar și următoarelor generații.

De aceea, aveți grijă de voi, din asta vor avea de câștigat și nepoții voștri!

Sursa