Budha te îndrumă: 7 subiecte tabu despre care să nu discuți cu nimeni niciodată, dacă vrei să reușești în viață

Religia bazată pe învățămintele lui Budha a ajutat foarte multă lume să simtă adevărata fericire și armonie, scrie Perfeto. În budism pot fi găsite răspunsuri la diverse întrebări.

Astăzi o să vă povestim despre necesitatea de a vă ține limba după dinți, așa cum prevăd regulile budismului.

1. Nu repetați altora ceea ce ați auzit

Mai ales dacă e vorba de lucruri negative. Acestea pot fi noutățile proaste, zvonurile sau alte cuvinte pe care le-ați auzit undeva. Nu reproduceți această energie negativă.

2. Nu vă lăudați cu reușitele spirituale

Înțelepciunea supremă, armonia de suflet și energia vă aparțin doar vouă. Unica situație în care puteți să împărtășiți bogăția spirituală e atunci când cineva are nevoie de un mentor.

3. Nu vorbiți despre neajunsurile voastre

Nu trebuie să vă plângeți referitor la propriile neajunsuri și să vă înjosiți singuri. În acest fel, voi doar vă arătați slăbiciunile, vă subapreciați și vă diminuați puterea sufletească.

4. Nu vă descrieți relațiile cu oamenii

Indiferent că e vorba de relații de prietenie, de dragoste sau de serviciu. Întrucât, în acest mod ele vor deveni mai slabe cu timpul. Cu limba după dinți relațiile voastre vor fi trainice și stabile.

5. Nu povestiți despre planurile de viitor

Nu este cazul să atragi o invidie în plus, deoarece acest sentiment are o energie puternică care vă poate influența rezultatele acțiunilor voastre. Pentru a nu vă strica planurile mai bine nu vorbiți despre asta cu nimeni.

6. Nu vă lăudați cu reușitele voastre

Nu deveniți niște egoiști care văd doar propriile reușite pe fonul eșecurilor din jur. Nu vă comparați cu alții și nu-i luați în derâdere pe cei care nu reușesc. De asemenea, nu așteptați răsplată atunci când faceți un bine.

7. Nu vă lăudați cu actele de caritate pe care le faceți

Este destul ca acțiunile corecte, făcute cu bunătate să vă încălzească doar sufletul vostru. Nu este obligatoriu să cunoască toți cât de mărinimoși sunteți.

Sursa

error: Content is protected !!