Bucură-te de Singurătate! Iată 10 Schimbări pozitive care vin în Viața ta împreună cu ea!

Foarte mulți oameni consideră că este plictisitor să fii singur. Ei consideră că asta ar însemna că sunt anti-sociali sau nedoriți. În realitate însă, nu e nimic rău în a fi singur.

Odată ce accepți solitudinea, în viața ta apar foarte multe beneficii și schimbări pozitive. Nu afirm, că trebuie să mergi să locuiești undeva prin pădure și să abandonezi societatea. Tot ce vreau să spun este, că odată ce înveți să te bucuri de timpul petrecut în singurătate, începi să crești și să te dezvolți ca personalitate. Iată 10 lucruri minunate care se vor întâmpla după ce vei accepta să fii singur:

1.Ai timp ca să te reîncarci.

Uneori poate fi extenuant mintal să fii în legătură constantă cu alții. Timpul petrecut în singurătate îți permite să iei o pauză emoțională și să te reîncarci.

2.Ai mai mult timp să reflectezi.

Singurătatea îți oferă o șansă extraordinară pentru a te gândi la ale tale, pentru a te concentra pe emoțiile și trăirile interioare.

3.Îți cunoști propriile emoții.

Aflându-te în singurătate ajungi să ai o imagine de ansamblu mai bună asupra propriilor emoții. Reușești să înțelegi mai bine ce te face să fii trist, ce te supără și ce te face fericit.

4.Începi să faci lucruri care cu adevărat de interesează.

De obicei, lucrurile pe care ți le dorești cel mai mult să le încerci, nu sunt întotdeauna acelea pe care le dorește majoritatea. Fiind singur ai libertatea de a face ceea, ce îți dorești cu adevărat.

5.Ești mult mai productiv.

De cele mai multe ori, prezența altor oameni îți distrage atenția de la lucrurile pe care ai de le finalizat. Atunci când ești singur ești cel mai productiv. Mai puțină distragere.

6.Relațiile devin și mai plăcute.

Dacă ești capabil să îți petreci bine timpul de unul singur, eventual vei începe să te bucuri de aceste momente. De asemenea, vei observa că te bucuri de relațiile cu alții și mai mult decât înainte! Este din cauza, că timpul petrecut în singurătate îți oferă o apreciere mai mare față de tine și față de alții.

7.Devii mai independent.

Dacă îți place să fii singur, te simți mai încrezut în abilitatea ta curentă de a fi singur. Drept rezultat, vei deveni mai independent. Nu vei mai simți o dorință arzătoare de a fi în companie, sau anxietatea de a fi singur.

8.Nu mai ești nevoit să fii responsabil de fericirea altora.

Odată ce ești singur, unica persoană de fericirea căreia trebuie să fii preocupat, ești tu însuți.

9.Nu trebuie să îți ceri iertare pentru nimic.

Atunci când accepți să fii singur, înveți foarte repede că solitudinea înseamnă că nu ești nevoit în mod constant să îți ceri iertare pentru ce ai făcut acum o clipă. Obișnuim să facem lucruri, care îi indispun pe alții, și imediat ne cerem iertare pentru ele. Nu și atunci când ești singur. Toată presiunea dispare.

10.Nu mai simți necesitatea de  validare.

Mereu simțim nevoia de a primi aprobarea de la prieteni sau familie înainte de a acționa. Desigur, nu este o idee rea să ceri sfatul cuiva, însă de multe ori oamenii se dau cu părerea și fără ca să le ceri asta. Timpul petrecut în singurătate te învață să ai încredere în instinctele proprii și să iei decizii fără vreo influența din partea celor din jur.