Boala ce se citește în ochi: află nivelul colesterolului după schimbările din ochii tăi!

Schimbările de pe suprafața irisului din ochi pot spune mai multe decât crezi, astfel datorită acestor schimbări poți afla nivelul colesterolului în sânge.

Medicii afirmă – tulburarea metabolismului grăsimilor în organism poate fi depistată datorită anumitor schimbări în culoarea ochilor.

S-a stabilit, că dacă în ochii omului au apărut inele albe în jurul irisului, atunci nivelul grăsimilor (lipidelor) în sânge va fi foarte ridicat. Dar, asta se referă doar la acei oameni, care încă nu au împlinit 50 de ani.

Aceste inele albe mai sunt numite de medici – cercuri colesterolice și odată ce acestea sunt depistate se recomandă adresarea urgentă la medic. Aceleași simpome la oamenii care au trecut de vârsta de 50 de ani, nu trebuie să alarmeze, pentru această vârstă astfel de inele în jurul irisului reprezintă o normă și de regulă, nu sunt simptome de boală.

Deasemenea, un motiv de îngrijorare poate fi depistarea pe pleoape a unor noduli mici de culoare gălbuie. Acești noduli sunt numiți de către medici Xanthelasme și reprezintă depuneri benigne de grăsime, care dau dovadă că omul suferă de tulburări ale metabolismului de grăsimi.

Noduli analogici de grăsime, uneori pot fi găsiți și pe piele – ele se numesc Xanthome.

Dar în cazul când acestea apar pe pleoapa de sus sau de jos, cel mai probabil că pacientul are Xanthelasme. Uneori acestea se pot forma pe pleoapele ambilor ochi, un astfel de fenomen este întâlnit la doar 5% din oameni.

Ele nu reprezintă nici un pericol pentru vedere, chiar și pentru sănătate în general, dar la fel pot fi numite niște indicatoare a nivelului de colesterol la om.

sursa