Bijuteriile tale merită o atenție deosebită: Sfaturi utile pentru curățarea și întreținerea corectă!

Pentru ca bijuteriile să te poată servi mai mult timp și să arate ca noi, trebuie să le îngrijești cu atenție, să le ferești de efectele nocive ale mediului și să le cureți corect și la timp.

Am adunat pentru tine cele mai importante și utile recomandări pentru păstrarea și curățarea bijuteriilor. Cu siguranță, aceste trucuri o să-ți prindă bine!

Recomandări generale 

1.Atunci când faci curățenie în casă, scoate-ți bijuteriile, pentru că agenții de curățare au un efect dăunător asupra lor. Bijuteriile trebuie îndepărtate și atunci când faci baie cu uleiuri esențiale.

2.După ce ai purtat bijuteria, înainte de a o strânge, șterge-o bine cu o cârpă din flanelă sau piele întoarsă.

3.Păstrează toate bijuteriile într-un loc ferit de umezeală.

Cum se curăță aurul

1.Dacă utilizezi creme care conțin mercur sau pe baza de săruri, asigură-te că acestea nu ajung pe bijuterii. De la ele pot rămâne pete albe pe aur.

2.Un articol din aur va străluci mai puternic dacă va fi ținut puțin în apă îndulcită.

3.Curățarea bijuteriilor din aur: scufundă-le în apă cu săpun și spală-le bine în ea. Apoi clătește-le cu apă curată și usucă-le.

4.Bijuteriile placate cu aur pot fi curățate cu oțet. Umezește o cârpă, șterge bijuteria, apoi clătește-o cu apă și las-o să se usuce. De asemenea, poți folosi albușul de ou pentru a le curăța și pentru a le da strălucire.

Cum se curăță argintul

1.Pentru a curăța obiectele din argint de petele întunecate, scufundă-le într-o soluție de apă fierbinte (jum. de lingură) și amoniac (3-4 picături). Când soluția s-a răcit, scoate argintul din apă și șterge-l atent.

2.Bijuteriile din argint fără pietre, precum și din aur, pot fi aduse în ordine cu ajutorul oțetului. Amestecă apa și oțetul (2:1) și ține-le în această soluție timp de 30 de minute. Argintul poate fi curățat și cu o periuță de dinți moale și bicarbonat de sodiu.

Păstrarea și curățarea pietrelor prețioase

1.Perlele, ametistul, turcoazul și topazul se decolorează sub influența luminii solare. Păstrează aceste pietre într-un loc întunecat.

2.Toate pietrele prețioase fără excepție trebuie protejate de schimbările bruște de temperatură.

3.Nu folosi pasta de dinți sau materiale abrazive pentru curățarea pietrelor.

4.Este mai bine să încredințezi curățarea pietrelor unui profesionist.

Ai grijă de bijuteriile tale în mod corect și lasă-le să te servească mult timp!