Beneficiile uimitoare ale postului. Vei fi surprins să vezi schimbările spre bine dacă vei ține post o zi în săptămână

Este dovedit științific că postul pe termen scurt este benefic pentru organism. Strămoșii noștri țineau regulat aceste posturi. Astfel ei își descărcau corpul de energia negativă și își eliberau mintea de gânduri negre.

Astăzi, nimeni nu se hrănește regulat. Ducem un mod de alimentație nesănătos din toate punctele de vedere.

Iată ce spun doctorii dacă vei posti odată pe săptămână:

1.O zi de post pe săptămână îți va îmbunătăți energia și te va salva de boli

2.Se va stabiliza nivelul zahărului în sânge. Activitatea pancreasului va fi în repaos, un lucru binevenit

3.O zi de post întinerește corpul cu 3 luni

Cel mai uimitor lucru este că, după un astfel de tratament pe o perioadă mai lungă, arăți ca după procedurile SPA.  Corpul este curățat atât pe plan extern, cât și pe plan intern. Apropo, dacă ai decis să tratezi o boală prin ținerea postului, atunci, în nici un caz, nu te folosi de medicamente.

Poți bea doar apă, pe zi trebuie să bei 1,5-2 litri de lichid. În plus față de apa pură, poți bea și ceai din plante (fără zahăr!).

Apropo, postul pe termen scurt, pe lângă purificarea și îmbunătățirea substanțială a corpului, are un alt efect neașteptat. Acesta constă în creșterea puterii imaginației și a capacității de a crea. De exemplu, John Lennon, unul dintre legendarii Beatles, a practicat meditația și a fost o persoană care ținea post cu regularitate. Este posibil ca punctele sale de vedere creative în sfera muzicală să fie rezultatul nu numai al talentului și eficienței, ci și al refuzului periodic de a mânca pâine.

Înainte de ziua postirii este necesar să îți curăți corpul. Pentru a face acest lucru, cu 2 zile înainte de ora programată, exclude produsele animaliere din dietă. Mănâncă cereale și legume. Meniul ar trebui să conțină tot felul de cereale, legume și fructe.

Postul poate să dureze și mai mult de o zi sau două. Poți ajunge să ții post și până la șapte zile. Postul mai lung nu este recomandat.

Dacă ții un post corect, poți obține rezultate foarte bune la slăbire.

Potrivit experților, stresul ușor, pe care corpul îl simte în timpul unui post, are un efect pozitiv asupra imunității și reduce probabilitatea de a avea cancer. O condiție prealabilă – dacă vă decideți să ții post, fă-o în mod regulat și bea apă în timpul acestui proces. În ziua de dinaintea postului nu este recomandat să bei alcool. Nu uita să faci plimbări la aer liber.

Duminică. La ora 18:00 mănânci o cină ușoară, apoi încerci să te culci mai devreme.
Luni (ziua postului). De-a lungul zilei (până la ora 18:00), de îndată ce apare dorința de a mânca, bea apă.
Luni. Ora 18:00, se termină ziua postului. Fă o salată dintr-un morcov ras (altceva nimic). Apoi, poți mânca o felie de pâine, de preferință să fie din făină de tărâță.

Recomandări P. Bregg privind nutriția în perioada de recuperare. Ieșirea din postul de o zi.
1 zi (24 ore) – dacă dorești, poți adăuga 1/3 linguriță de miere și 1 linguriță de suc de lămâie într-o cană de apă distilată, ceea ce va face apa plăcută și va dizolva mucusul și toxinele.

La sfârșitul acestui post, prima masă ar trebui să fie o salată de legume proaspete, de dorit din morcov ras și din varză rasă. Pe post de condimente, poți folosi suc de lămâie sau portocale. Acest fel de mâncare se comportă ca o mătură pentru intestine. După aceasta, poți mânca legume fierte, de exemplu roșii tocate. Poți mânca verdeață – spanac, dovleac, varză, țelină gătită sau fasole păstăi. Nu mânca deodată după post produse de origine animală: carne, brânză, pește. Nu consuma alimente acide timp de 2 zile.

Sursa