Beneficiile planșei: 7 Motive să faci acest exercițiu câte 5 minute în fiecare zi!

Exercițiile cu greutatea corporală sunt din ce în ce mai populare în fiecare an. Există multe motive pentru asta – nu ai nevoie de echipamente speciale, le poți face oriunde, nu trebuie să petreci mult timp în sala de sport iar rezultatul se lasă văzut într-o perioadă foarte scurtă. Toate acestea caracterizează perfect exercițiul „planșa” care are o mulțime de beneficii pentru corp și merită să-l practici zilnic.

1.Planșa întărește musculatura abdominală 

Planșa sau „scândura” este exercițiul perfect pentru antrenarea unor grupuri importante de mușchi. În timpul ei lucrează toți mușchii fesieri și abdominali. Anume din acest motiv, planșa se numără printre exercițiile cele mai bune pentru abdomen și posterior.

2.Planșa reduce riscul de forțare a coloanei vertebrale

Spre deosebire de alte exerciții care pun presiune asupra coloanei vertebrale, riscul de accidentări în timpul planșei este foarte scăzut. Cu cât mai des și mai regulat faci acest tip de exerciții cu atât mai bine vei întări mușchii care susțin coloana vertebrală, reducând astfel riscul durerilor de spate.

3.Planșa accelerează metabolismul

„Planking” este o metodă excelentă de a îmbunătăți toate procesele care au loc în organism. Acest exercițiu se potrivește foarte bine persoanelor sedentare. 10 minute de planșă pot să aducă un efect benefic asupra digestiei, ajutând la arderea mai intensă a caloriilor. În plus, acest exercițiu accelerează metabolismul și îmbunătățește calitatea somnului.

4.Planșa îmbunătățește semnificativ postura corpului

Este foarte important să ai o postură dreaptă a corpului. Datorită faptului că mușchii spatelui, ai umerilor și ai pieptului lucrează mai intens, planșa te ajută să menții o postură corectă a corpului.

5.Planșa îți îmbunătățește starea generală de sănătate

Ai observat vreodată, încercând să stai într-un picior, că nu reușești să-ți găsești echilibrul și să menții poziția? Acest exercițiu te ajută să ai un echilibru mai bun, deoarece întărește mușchii abdominali.

6.Planșa îți îmbunătățește flexibilitatea

Exercițiul dat te ajută să îți antrenezi mușchii umerilor, bicepșii și mușchii șoldurilor. Datorită acestui fapt îți vei îmbunătăți flexibilitatea la nivelul picioarelor și a spatelui.

7.Planșa are un efect benefic și asupra creierului

Planșa îți poate îmbunătăți starea de spirit. Totul se datorează faptului că acest exercițiu activează grupurile musculare care sunt responsabile de reacția la stres și tensiune în organism. În plus, are un efect puternic asupra creierului, înlăturând stările de depresie și anxietate.